RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

UK: Sam FM wordt Hits Radio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Britse Mediaregulator Ofcom heeft groen licht gegeven aan Bauer Media om het format van Sam FM in Bristol te wijzigen van rock naar hits. Hierdoor wordt het mogelijk om de radiozender te vervangen door Hits Radio. Bauer kocht in februari 2019 Sam FM in Bristol, samen met 27 andere stations, van Celador Radio.

Nadat de Engelse mededingingsautoriteit pas een jaar later groen licht gaf voor de overname, kondigde Bauer aan dat men niet aan het format zou raken en het lokale station zou blijven bestaan. Maar in augustus van dit jaar kwam men terug op deze beslissing. Bij Ofcom werd daarom een verzoek ingediend om het format te mogen wijzigen van ‘alternatieve en rockhits voor de doelgroep 35-59 jaar’ in ‘actuele hits en hits van de afgelopen twintig jaar voor de doelgroep 25-44 jaar’, oftewel het format van Hits Radio.

Consultatie

Omdat dit een flinke verandering is van de vergunning die pas twee jaar geleden opnieuw werd uitgegeven, startte Ofcom een openbare consultatie. Hierop kwamen dertien reacties binnen, waarvan het overgrote deel tegen de wijziging is. Toch heeft Ofcom afgelopen week het licht op groen gezet. Normaliter zou de Mediaregulator een dergelijke ingrijpende wijziging niet goedkeuren, maar dit keer waren de omstandigheden exceptioneel. Het coronavirus en de impact op de advertentie-inkomsten lagen aan de basis van deze verrassende beslissing. 

Wanneer Bauer Sam FM gaat vervangen door Hits Radio is nog niet bekend. Ondanks de formatwijziging moet Bauer nog dagelijks drie uur  programma’s produceren in het westen van Engeland. De overige tijd en het gehele weekend mag het raamprogramma van Hits Radio in Manchester overgenomen worden in Bristol. Daarnaast moet Hits Radio overdag lokale nieuwsbulletins voor Bristol verzorgen.

Einde Sam FM

Met de wijziging van Sam FM in Hits Radio, komt er na bijna zes jaar een einde aan dit project. Het station begon in Bristol in 2007 oorspronkelijk onder de naam Original 106.5. Dit werd twee jaar later Jack FM, om in april 2015 plaats te maken voor Sam FM. Daarnaast werd er gefuseerd met zusterstation Sam FM in Swindon. In september van dit jaar werden de stations weer uit elkaar getrokken. Sam FM Swindon ging namelijk verder als Greatest Hits Radio. (radio.nl)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx