RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

UK: Nigel Farage ontslagen bij LBC (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nigel Farage de Britse eurocriticus en grootste voorstander van de Brexit, de man die toenmalig Europees president Herman Van Rompuy ooit een ‘natte dweil’ noemde en daarvoor werd veroordeeld, is door de Londense nieuws- en praatzender LBC per direct aan de kant geschoven.

Aan de basis lag een vergelijking van de protestbeweging Black Lives Matter met de Taliban. De omstreden presentator begon in 2014 aanvankelijk tijdens de ontbijtshow aan de zijde van Nick Ferrari met het druk beluisterde item ‘Phone Farage’.

Enkele jaren later leidde zijn populariteit tot een eigen programma. Tijdens de voorbije weken uitte Farage bijzonder veel kritiek op de beweging Black Live Matters. De naam die de massale protesten meekregen die waren ontstaan na de moord op George Floyd in Minneapolis, de zwarte man die tijdens een omstreden arrestatie door de politie om het leven kwam.

Ook vergeleek Nigel Farage het neerhalen en het in het water dumpen van het standbeeld van de Engelse slavenhandelaar Edward Colston in Bristol met een actie van de Pakistaanse terreurbeweging Taliban. Verschillende bronnen meldden dat sommige medewerkers van het radiostation LBC zich flink stoorden aan dit soort uitspraken en niet begrepen waarom de directie niets ondernam om dit soort racisme tegen te gaan.

Het antwoord liet uiteindelijk niet lang op zich wachten. Het werd een definitieve exit. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx