RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

UK: José Mourinho bij TalkSPORT (video)

Met het nakende Europese voetbalkampioenschap brengen verschillende radio- en televisiestations alles in stelling om de gedwongen thuisblijvers maximaal bij het evenement te betrekken. Vooral TalkSPORT, dat met Virgin Radio door ‘The Wireless Group’ als onderdeel van News Corp wordt beheerd, engageerde enkele ronkende namen om de rechtstreekse wedstrijdverslagen met te omkaderen. Eén van de meest flamboyante trainers liet zich eveneens overhalen om zich in de debatten te mengen; José Mourinho (foto).

De zestiende editie van het vierjaarlijkse voetbaltoernooi, gespreid over elf speelsteden in ronduit prachtige stadions, staat in het teken van de grondige vernieuwing. Geen dubbele organisatie of één enkel gastland meer dus. Terwijl België, door eindeloos politiek geleuter, een gouden kans liet liggen om de openingsmatch vanuit een al dan niet vernieuwde voetbaltempel te organiseren, nemen de noorderburen hun rol zeer ernstig. 

Zo wordt de Amsterdamse Johan Cruyff Arena het toneel van drie wedstrijden uit groep C en één duel uit de achtste finales. Het Engelse elftal vertoeft in het imposante Wembley Stadium, dat ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 2012 een immense opknapbeurt kreeg.

TalkSPORT, ontstaan op 17 februari 2000 als spin off van Talk Radio UK, doet een beroep op de ex-Britse internationals Stuart Pearce en Trevor Sinclair. Alan Brazil en Ally McCoist zorgen voor de Schotse inbreng. Ook voor de reguliere ochtendpresentatrice Laura Woods is er meer dan waarschijnlijk een belangrijke rol in het panel weg gelegd.

The special one

Dé blikvanger in dit selecte gezelschap is ongetwijfeld de pas bij AS Roma tot trainer benoemde Portugees José Mourinho. De man, die met Porto, Chelsea, Inter Milaan en Manchester United talloze landstitels en trofeeën veroverde, spaart zijn krasse uitspraken en de kritiek niet maar kent als geen ander de gang van zaken op het veld. Vandaar dat hij bij TalkSPORT een behoorlijk takenpakket krijgt. 

Tijdens de ontbijtshow is er steeds een vooruitblik naar de match van de dag. De prestaties van de Engelse, Schotse en Welshe spelers worden van minuut tot minuut gevolgd. Verder op zijn menu: een zestiende finale, een kwartfinale, de halve finale en de finale. De luisteraars krijgen bovendien ruimschoots de gelegenheid om met hem in discussie te gaan en om vragen te stellen. Eerste afspraak: 11 juni aanstaande voor wellicht flink wat verbaal geweld. (FVM)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx