RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

UK: Hits Radio & Greatest Hits Radio groter (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bauer Media is in het Verenigd Koninkrijk gestart met de uitrol van de netwerkprogramma’s op de vorig jaar gekochte zenders van Hits Radio en Greatest Hits Radio. Oorspronkelijk stond dit pas voor september geprogrammeerd, maar dit proces is nu versneld in gang gezet. Het gaat om een flink aantal lokale stations die vorig jaar gekocht werden van Wireless en Celador. Eerder werd bekend dat ze omgedoopt zouden worden tot Greatest Hits Radio of toegevoegd zouden worden aan het reeds bestaande Hits Radio netwerk.

Inmiddels is sinds een week op 21 radiostations het signaal van Greatest Hits Radio te horen. Dit is onder andere zo bij Pulse 2 in Bradford, Signal 2 in Stoke-on-Trent, Peak FM in Chesterfield en The Breeze in Bristol, Cheltenham en Thames Valley. Luisteraars in deze regio’s horen nu ook de programma’s van Mark Goodier, Pat Sharp en Andy Crane. 

De ochtend blijft lokaal geprogrammeerd, terwijl de middagshow gepresenteerd wordt door Simon ‘Rossie’ Ross. Hij presenteerde al de netwerkochtend op Greatest Hits Radio, maar neemt nu dus ook de middagshow op de nieuwe stations voor zijn rekening. Overigens behouden alle zenders vooralsnog hun eigen lokale naam. Pas in september wordt alles omgedoopt tot Greatest Hits Radio. Netwerkprogramma’s zijn heel makkelijk over te nemen omdat deejays op Greatest Hits Radio zelf nooit de stationsnaam noemen. Dit gebeurt uitsluitend middels jingles.

Enkel jingles laten zendernaam horen

Een week later, op maandag 20 juli, worden Pulse 1 en Signal 1 geïntegreerd in het Hits Radio netwerk. Dit betekent dat alle netwerkprogramma’s van Hits Radio uit Manchester overgenomen gaan worden. Alleen de ochtendshow op werkdagen blijft lokaal. Als eerste stap hebben Pulse 1 en Signal 1 een aantal weken geleden al de vormgeving het Hits Radio netwerk overgenomen. Ook de slogan “The Biggest Hits, The Biggest Throwbacks” is geadopteerd. Daarnaast werden op de zondagmiddag al enkele netwerkprogramma’s toegevoegd.

Flinke besparing op de loonkosten

Ondanks het feit dat Pulse 1 en Signal 1 worden toegevoegd aan het Hits Radio netwerk, behouden ze hun eigen lokale naam, net zoals dit het geval is bij een aantal stations in het noorden van Engeland. Want ook Metro Radio in Newcastle en Radio City in Liverpool zijn onderdeel van het Hits Radio netwerk. The Wave in Swansea (Wales), wordt eveneens aan het Hits Radio netwerk gekoppeld, al blijft men overdag de eigen lokale programma’s uitzenden.

Door al deze ingrepen, slaat Bauer erin om te besparen op de presentatoren. Vrijwel alle freelancers die op de betrokken stations werkzaam waren, zijn inmiddels bedankt voor hun diensten. Dat zou eigenlijk pas in september gebeuren, maar door de coronacrisis is dit proces versneld.

Bij de van UKRD en Lincs FM aangekochte lokale radiostations zijn vooralsnog geen veranderingen op til. Volgens RadioToday wordt er nog onderhandeld met het personeel over de te treffen maatregelen. (BVP – radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

UK: Bauer schakelt nog meer AM-zenders uit

Bauer Radio, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde radiodivisie van het Duitse multimediaconglomeraat Bauer Media Lees verder

UK: Bauer krijgt groen licht voor overname

Bauer Media heeft van de Engelse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) groen licht gekregen Lees verder

UK: Bauer koopt 15 lokale stations (audio)

De internationale mediagroep Bauer Media blijft haar Britse radioportefeuille verder uitbreiden. Nadat eerder deze week Lees verder

UK: uitbreiding Hits Radio en Greatest Hits Radio

Bauer Media gaat in Groot Brittannië zo’n vijftig radiostations die vorig jaar gekocht werden omdopen Lees verder

VK: The Times wordt ook Times Radio (video)

The Times, één van de oudste Britse kranten - opgericht in 1785 - krijgt een Lees verder

VK: Winst voor LBC ‘dankzij’ Brexit en corona

Talkzender LBC heeft z’n marktaandeel fors zien stijgen in Londen. Dit blijkt uit de luistercijfers Lees verder

Absolute Radio mag bezuinigen in het VK

Het Britse commerciële Absolute Radio heeft de goedkeuring gekregen om een flink aantal middengolfzenders uit Lees verder

VK: Minder regels voor commerciële radio

Terwijl het complete Vlaamse radiolandschap nog steeds in rep en roer staat omdat in de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
21 juli 2020 - 07:48 07:48

“Netwerkprogramma’s zijn heel makkelijk over te nemen omdat deejays op Greatest Hits Radio zelf nooit de stationsnaam noemen.”

Juste lik nuuze netwerkradio’s?

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx