RadioVisie

  • .
    .

UK: Health Info Radio gelanceerd met COVID-19-updates

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het Verenigd Koninkrijk werd vanaf maandagavond “Health Info Radio” uitgerold over een reeks lokale DAB+ ensembles. Het station profileert zich als een “voortschrijdende informatiedienst” met hulp en advies over de huidige corona-pandemie.

Achter het project schuilen radioprofessionals Simon Hardwick, Dean Kavanagh, Duncan Barkes en Ash Elford. Er is een website gemaakt door Aiir en de software werd geleverd door PlayoutONE. Health Info Radio is inmiddels te vinden op de muxen Aldershot, Woking, Brighton, Hove, East Worthing, Birmingham, Glasgow, Portsmouth, Norwich, Cambridge en Trial London en er komen nog dagelijks nieuwe muxen bij. De stream is te vinden op de Britse versie van Radioplayer.

“Ik voelde me gefrustreerd dat de belangrijke op wetenschap gebaseerde preventieboodschappen die levens konden redden, verloren gingen tussen alle speculatie, discussies en meningen”, zegt Simon Hardwick. “Als bestaande operator van een SSDAB-station kende ik al de voordelen van Small Scale DAB, maar ik vroeg me af of een eenvoudig informatiestation mogelijk zou zijn?”

“Dankzij de ongelooflijke vrijgevigheid van collega’s en leveranciers in de radio-industrie hebben we bewezen dat het SSDAB-platform flexibel genoeg is om binnen de twee dagen een idee om te zetten in een radiostation en op een aantal multiplexen te lanceren.” (bron: Radio Today)

Voorlopig even geen DAB+ weekrapport

Gelet op de feitelijke noodtoestand in zowat heel Europa schorten we het DAB+ weekrapport van RadioVisie – normaal iedere donderdag – voorlopig even op. Enerzijds is het niet echt relevant om momenteel te blijven focussen op dit thema, anderzijds is binnen dit specifieke domein ook het nieuws zelf aan het opdrogen, omdat weinig of geen instanties en de diverse spelers op dit ogenblik nog persberichten uitsturen. Interessant nieuws over DAB+ zullen we de komende tijd daarom brengen ‘as it happens’. (RDS)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

RadioVisie’s DAB+ weekrapport 2020-10

• Saarland: nog meer problemen voor landelijke mux • GatesAir maakt Maxiva-zenders geschikt voor DAB+ Lees verder

RadioVisie’s DAB+ weekrapport 2020-09

• Duitsland: samenstelling tweede Bundesmux eind juni bekend • Nederland: kandidaturen verwacht voor 22 lokale Lees verder

RadioVisie’s DAB+ weekrapport 2020-08

Zweden: Bauer Media start met DAB+ in de zomer Parijs: Iconische dance-radio keert terug in Lees verder

RadioVisie’s DAB+ weekrapport 2020-07

Noordrijn-Westfalen: Nederland geeft frequentie eindelijk vrij Italië: DAB Italia is duurste operator, RAI goedkoopste Zwitserland: Lees verder

Vergelijkende studie DAB+ en internetradio

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: wie doet de frequentieoefening?

Een onnozele (parlementaire) vraag verdient een onnozel antwoord, moet Vlaams minister van Media Benjamin Dalle Lees verder

Spanje: radiobedrijven eisen DAB-capaciteit via de rechter

In Spanje lijkt zich een belangrijk kantelmoment af te spelen in de strijd om digitale Lees verder

BBC Radio 2: Scott Mills gaat Steve Wright vervangen (audio)

Met de aankondiging van het nakende einde van 'Steve Wright in the afternoon' slaat BBC Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx