RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

UK: De ‘Mixdoctor’ is niet meer (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Engelse zaterdagavondleven en de radiowereld zijn in rouw. De beroemde DJ en producer Les Adams (foto) overleed afgelopen maandag 2 september, op weg naar het ziekenhuis, totaal onverwacht aan een hartaanval. Tony Prince, voormalig programmaleider bij de Engelse service van Radio Luxembourg, maakte het nieuws bekend. 

De ‘Mixdoctor’ maakte reeds in de jaren ’80 van de vorige eeuw furore toen hij aan de wieg stond van het Disco Mix Club Label, dat hoofdzakelijk voor de resident DJ’s cassettes en in een latere fase LP’s uitbracht met daarop remixen van de meest uiteenlopende Top 40 hits en artiesten. Het concept maakte snel furore en werd door vele opkomende producers als een springplank naar vaak succes gebruikt. Alan Coulthard, Ben Liebrand, Mike Platinas en Peter ‘Hithouse’ Slaghuis beleefden absolute hoogdagen.

Het pionierswerk van Adams, die als geen ander zijn vak beheerste, bleef niet onopgemerkt. Radio Luxembourg pakte snel op zaterdagavond met een ‘Disco Mix Club Show’ uit waarin vaak op wekelijkse basis nieuwe en vaak verrassende producties werden voorgesteld. DJ’s en ontelbare luisteraars hunkerden naar de inmiddels beruchte LP’s.

Zeker toen in september 1985 de Griekse Sanny X – een Avicii avant la lettre – een gigantisch succes boekte met de remix van ‘Get Into The Groove’ van Madonna. Minder bekend was het feit dat Les Adams ook als artiest scoorde. Onder de schuilnaam ‘L.A.Mix’ had de componist twee hits; ‘Don’t stop jammin’ en ‘Check This Out’, dat ook in Vlaanderen een meer dan behoorlijke bekendheid genoot.

Het verbaasde dan ook niet dat de toenmalige Engelse landpiraten massaal naar zijn kennis hengelden. Radio Jackie in Londen en Solar Radio namen hem in dienst voor verschillende shows, die perfect de toenmalige trends in het clubcircuit vertaalden. Heden ten dage was hij actief via het digitale radiostation United DJ’s waarop ook legendarische stemmen als Mike Read, The Emperor Rosko, Tony Blewitt en Peter Anthony te beluisteren zijn.

Tijdens een tuinfeest met verschillende vrienden en collega’s, daags voor zijn overlijden kaartte Les Adams zijn medische problemen aan. Vooral het feit dat hij speciale apparatuur moest dragen om zich te beschermen tegen mogelijke hartproblemen, viel hem zwaar. En net deze hulpmiddelen lieten hem in de steek. Hij werd net geen 65 jaar. (FvM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

UK: Sister Bliss bij Scala Radio

Ondanks de licht teleurstellende lancering in maart jongstleden blijft Scala Radio stap voor stap groeien. Lees verder

UK: De come back van Gold op de AM (audio)

In Vlaanderen bestaat ze officieel niet meer, in Nederland wordt er vooral recreatief gebruik van Lees verder

BBC Radio 2 opnieuw naar Hyde Park (video)

Het legendarische popduo The Pet Shop Boys is dit jaar de centrale act op het Lees verder

BBC 5 Live ontslaat Danny Baker na ‘Koninklijke baby’-rel

De euforie rond de Koninklijke baby Archie, het zoontje van prins Harry en zijn echtgenote Lees verder

UK: Heart Radio vernieuwt de ochtend

De grootste Engelse radionetwerken mogen, dankzij een versoepelde wetgeving, het aantal ontkoppelde programma’s in de Lees verder

UK: Vick Hope bij Classic FM & Wham! bij BBC Radio 2

De Britten hebben ‘m niet uitgevonden, toch zit radio in hun DNA. De meeste West-Europese Lees verder

Oud radiopresentator Terry Verbiest overleden

Terry Verbiest, een tijdlang journalist bij de toenmalige BRT en presentator van het programma 'Het Lees verder

Blad 1450: Nostalgie, One Shot Jingles, Veronica

• Nostalgie maakt u een hele zomer wegwijs in de Waalse keuken • Low-budget jingles Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x