RadioVisie

  • .
    .

UK: De BBC-exit van Ken Bruce (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gisteren nam Ken Bruce afscheid van BBC Radio 2, na ruim drie decennia het goede weer te hebben gemaakt in de voormiddag. De immer minzame en erg geliefde 72-jarige Schot – sinds 2019, na het vertrek van Chris Evans, had hij het best beluisterde radioprogramma in Groot-Brittannië – kondigde eerder aan dat hij in april naar de commerciële zender Greatest Hits Radio vertrekt. Ook zijn iconische quiz Popmaster verhuist mee.

Normaal zou Ken pas op 24 maart vertrekken, maar de BBC besliste dat hij eerder ‘offline’ zou worden gehaald. Dat had onder meer te maken met de heel agressieve campagnes via de Britse sociale media.

Bij zowat alles over Ken Bruce verschijnt onmiddellijk een advertentie waarin Greatest Hits Radio de komst van Ken aankondigt. Hij zal in mei worden vervangen door Vernon Kay, terwijl Gary Davies in de tussentijd het programma van 9.30 tot 12 uur presenteert.

Bruce sloot zijn laatste programma af met het epische Golden Slumbers/Carry That Weight/The End van The Beatles. Hij citeerde het lied en zei tegen de luisteraars: “En uiteindelijk is de liefde die je neemt gelijk aan de liefde die je maakt – en ik vond het heerlijk om hier bij je te zijn.” Zijn laatste radioshow voor de BBC is hier te herbeluisteren.

In het Verenigd Koninkrijk is het vertrek van Ken Bruce, na 46 jaar in een of andere vorm op BBC Radio, groot nieuws. Bij zijn laatste exit van Wogan House – het hoofdkantoor van BBC Radio 2 – werd hij gisteren door een grote persmeute opgewacht. Bij Greatest Hits Radio, dat zich steeds nadrukkelijker als alternatief voor BBC Radio 2 opstelt, vindt hij Mark Goodier, Jackie Brambles en Simon Mayo terug.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx