RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

UK: Bauer schakelt nog meer AM-zenders uit

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bauer Radio, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde radiodivisie van het Duitse multimediaconglomeraat Bauer Media Group – die overal in Europa actief is – gaat verder met het afschakelen van z’n middengolfzenders. Eind april werden al geruisloos twee stations van Absolute Classic Rock in de regio Birmingham uitgezet. Binnenkort valt het doek voor Radio City Talk in Liverpool.

Dit laatste station ging van start op FM in 2008, eind 2015 werd verhuisd naar de middengolf. Later kwam er lokale DAB-ontvangst bij. Maar al geruime tijd vallen de luistercijfers tegen. Volgens de laatste meting heeft Radio City Talk er nog slechts 27.000. Daarom haalt eigenaar Bauer binnenkort het station uit de lucht. De vergunning voor het gebruik van de frequentie 1548 AM wordt teruggegeven aan mediaregulator Ofcom.

Eind vorige maand had Bauer ook al, zonder er mededelingen over te doen, twee van de drie middengolfzenders van Absolute Classic Rock uitgezet. Wolverhampton (990 kHz) en Shrewsbury bij Birmingham (1017 kHz). De uitzendingen op 1152 kHz in de regio Birmingham, blijven voorlopig behouden. 

Absolute Classic Rock was sinds januari 2019 te ontvangen op drie frequenties, overgenomen van Free Radio 80s, dat als Greatest Hits Radio migreerde naar FM. Absolute heeft echter nooit enige reclame gemaakt voor deze frequenties. Zowel Greatest Hits Radio als Absolute Classic Rock blijven in de gehele regio ook op DAB uitzenden.

Absolute Classic Rock volgt met het afstoten van AM-frequenties grote zus Absolute Radio, dat in mei 2018 twaalf zwakke middengolfzenders uitzette en het vermogen van de drie hoofdzenders op 1215 kHz halveerde. Daarnaast haalde Bauer in april 2018 het lokale radiostation Northsound 2, in het Schotse Aberdeen al uit de lucht. Deze zender is alleen nog via DAB en internet te ontvangen.

Net als in veel andere landen wordt er in het Verenigd Koninkrijk steeds minder via de middengolf naar radio geluisterd, waardoor het te duur wordt om complete zenderparken on air te houden. (BVP – radio.nl)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

UK: Bauer krijgt groen licht voor overname

Bauer Media heeft van de Engelse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) groen licht gekregen Lees verder

UK: Lokale commerciële radio verder afgebouwd (video)

Nadat eerder al het mes werd gezet in de formats, haalt het Londonse mediabedrijf Bauer Lees verder

UK: Bauer koopt 15 lokale stations (audio)

De internationale mediagroep Bauer Media blijft haar Britse radioportefeuille verder uitbreiden. Nadat eerder deze week Lees verder

Finland: Bauer blijft maar overnemen (audio)

Bauer Media is haar portfolio in Finland flink aan het uitbreiden. Het Duitse mediaconcern dat Lees verder

Minder lokale middagshows in Schotland

Na het noorden van Engeland zette Bauer Media nu ook het mes in haar lokale Lees verder

UK: Heart Extra reeds in eindejaarstemming (audio)

Heart Extra reeds in eindejaarstemming Terwijl de Britse verkiezingen van 12 december aanstaande alle aandacht Lees verder

UK: commerciële radio op recordkoers met digitale strategie

Groot-Brittannië blijft een boeiend radioland bij uitstek. 88,2 procent van de volwassenen (15+) – 48,5 Lees verder

Blad 1466: Telenet, Spotify, Emmeloord

• Telenet: twee extra radiokanalen in basisaanbod • Spotify stijgt naar 422 miljoen gebruikers • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x