RadioVisie

 • .
  Spotlight
  .

UK: Absolute Radio viert tiende verjaardag (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met de omschakeling naar Absolute Radio op 29 september 2008 om 07:45 uur, viel het doek over het woelige bestaan van Virgin Radio op de middengolf. De komst in 2013 van de Hamburgse mediagroep Bauer als meerderheidsaandeelhouder zorgde voor meer financiële ademruimte en voor de nodige bestaanszekerheid.

Door het stapsgewijs lanceren van digitale diensten zoals de klassieke streaming, podcast en extra themakanalen gewijd aan verschillende decennia, veroverde het netwerk de nodige geloofwaardigheid en kan het tien jaar na de start op een redelijke bekendheid teren. Om deze verjaardag extra in de verf te zetten, doet men tijdens de eerste week van december onder meer beroep op een levende popencyclopedie om met een reeks anekdotes de tijd van toen te reconstrueren.

Vakman Paul

De in de New Yorkse Bronx geboren Paul Gambaccini (foto – credits: BBC), die in 1974 op voorspraak van Elton John bij BBC Radio 1 belandde, aanvaardde de opdracht om tijdens een minireeks van vier afleveringen de boeiendste verhalen uit de popmuziekgeschiedenis van onder het stof te halen. Gezien zijn enorme kennis en de vakkundige aanpak beloven deze items de tal van onthullingen op te leveren. Zeker omdat de actuele presentator van het alom bekende ‘Pick Of The Pops’ bij BBC Radio 2 over talrijke vrienden in het top 40 milieu beschikt.

Bovendien brengt Absolute Radio met Andy Bush en met Richie Firth een volledige nacht gewijd aan de jaren ’80 en ’90 waarbij het publiek van harte welkom is. Leona Graham en Sara Champion halen tussendoor een aantal sterren van weleer voor de microfoon. Jim Kerr van de Simple Minds, Shirlie en Martin Kemp getuigen over hun roem van toen. Om de interactiviteit met de luisteraar te vervolledigen geeft het station bovendien een cheque van 80.000 pond weg.

Samengevat

 • 1 december 2019 – 21:00 uur: Claire Sturgess in gesprek met Andrew Ridgeley
 • 2 december 2019 – 10:00 uur: start van de jaren ’80 week, bekendmaking van de top 10 op vrijdag 6 december
 • – 19:00 uur: start van de vierdelige reeks met Paul Gambaccini over de jaren ‘80
 • 4 december 2019 – 23:00 uur: Sarah Champion interviewt Shirley en Martin Kemp
 • 8 december 2019 – 21:00 uur: Leona Graham praat met Jim Kerr
 • – 22:00 uur: Matthew Rudd presenteert de vergeten classics uit de jaren ‘80
 • 9 december 2019 – 17:00 uur: Hometime geeft tickets weg voor de jaren ’80 en ’90 nacht op vrijdag 19 december

° Meer informatie via: Absolute Radio  


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx