fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

UK: Chris Evans weg bij BBC Radio 2 (audio & video)

Ook in Groot-Brittannië zitten enkele miljoenen luisteraars met een kater. Na Edwin Evers in Nederland is dé ochtendspits van onze eilandburen, Chris Evans, eveneens gestopt met het begeleiden van een massa luisteraars tijdens hun morgenrituelen.

Negen jaar geleden haalde de BBC zich de woede van net niet iedereen op de hals door Sir Terry Wogan in de ochtend van Radio 2 door één van de meest omstreden mediapersoonlijkheden te vervangen. Zijn niet bepaald alcoholvriendelijk imago en zijn turbulente liefdesleven, werden in ijltempo een vette kluif voor de roddelbladen en de boulevardkranten. Maar naarmate de weken en de maanden verstreken, verstomden de kritieken en stegen de luistercijfers naar fenomenale hoogten. Een ideaal moment voor Chris Evans dus om net nu in een opperbeste sfeer afscheid te nemen.

Een spetterende finale

Op weg naar kerstmis, half acht in de ochtend: weinigen geloven het echt, maar wat maanden geleden reeds een halve aardverschuiving in medialand veroorzaakte, wordt werkelijkheid. De gebrilde voormalige gastheer van ‘Top Gear’ en zijn familie, geflankeerd door zijn sidekicks gooien voor de allerlaatste keer alles in de strijd om de gunst van de radioconsument te winnen. ‘I Wish It Could Be Christmas Everyday’ van Wizzard zorgt voor een knallende aftrap. De interactiviteit tussen Alexander Vassos en metgezellen is vuurwerk maar slaat om in een ernstige noot als om 09:15 uur een lange mijmering volgt.

Het familiefeest

Tijdens een emotionele dankbetuiging wordt de top van de BBC met onder andere Lesley Douglas, Bob Shennan en Lewis Carnie ruimschoots betrokken. Zeker omdat ze Evans na zijn debacle bij BBC Radio 1 een tweede kans gaven. Zo kon hij uitgroeien tot een gevierde en -vooral- tot een geliefde presentator, die jarenlang het ontbijt met de bevolking deelde. Als zijn echtgenote Natasha en de kinderen aan de beurt komen, vloeien er tranen. Het doorgaans luidruchtige publiek in de studio dompelt zich in een meer dan begrijpelijke stilte.

Een religieuze kerstverrassing

Even voor half elf: terwijl veteraan Gary Davies zich opmaakt om Ken Bruce te vervangen, duikt plotseling uit het niets de aartsbisschop van York op. Een persoonlijkheid die doorheen de jaren en vanwege zijn regelmatige bijdragen aan de ochtendshow, tot een vriend des huizes is uitgegroeid. Ook zijn slotspeech staat bol van de lofbetuigingen en aangename anekdotes. Om in schoonheid te eindigen, is er nog een kinderkoor met een kerstlied en een snelle ‘goodbye’. En weg is hij richting het volledig geherstructureerde Virgin Radio, dat via digitale weg aan een veroveringstocht timmert.

Nu… ladies first

Dat de bevallige Zoë Ball vanaf 14 januari met de zware erfenis van dagelijks gemiddeld acht miljoen luisteraars wordt opgezadeld, is bekend. Inmiddels werden ook de namen van de verkeers- en sportjournalist onthuld. Richie Anderson, eerder werkzaam bij BBC WM en ex-BBC Radio 5 Live medewerker Mike Williams zullen voortaan het informatieve luik van de vernieuwde ontbijtradio invullen. Chris Evans zelf neemt voorlopig even afstand van de radiowereld en keert pas op 21 januari 2019 bij zijn voormalige werkgever, Virgin Radio terug. (FVM)


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, groot-brittannië
Radio Mi Amigo: kerst, kalkoen & kaastaart (audio)

Het Kerstavondblad van 24 december

Ochtendman vertrekt in stijl

Het Avondblad van 23 december (audio)

M fm verliest veelzijdig radiomaker

Het Avondblad van 22 december (filmpjes)

Sluiten