RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Twitter voert audio offensief uit

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Tickets voor audiochats in Spaces, Podcasts tegen betaling…

Clubhouse heeft momenteel heel wat succes. Maar de makers van de audio-app vertikten het tot nu toe om een versie te maken voor het Android-besturingssysteem. Maar kijk, dat is niet meer nodig want Twitter heeft z’n plannen voorgesteld voor Spaces, en die kunnen wel eens flinke concurrentie worden voor Clubhouse.

Om te beginnen wordt Spaces uitgebreid tot iedereen die minstens zeshonderd volgers heeft, en dat voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Spaces zal ook prominenter in het Twitter-platform te zien zijn. Zo wordt momenteel getest met een interface waarbij een purperen ballon rond de profielfoto van een Twitteraar aangeeft dat die een Spaces organiseert. Het wordt dus gemakkelijker om een Space te vinden en eraan deel te nemen.

Nog een handige functie is het feit dat men herinneringen kan instellen om een Space te volgen die interessant lijkt, en dat iedereen Space zelf kan inplannen. Dat Twitter bepaald heeft dat enkel personen met meer dan zeshonderd volgers een Space kunnen openen, is omdat men ervan uitgaat dat zij voldoende interessante content brengen om zoveel volgers te hebben.

Wie een Space organiseert zal ook tickets kunnen verkopen en dus geld vragen voor zijn audiogesprek. Podcasters bijvoorbeeld kunnen dat doen. Zij bepalen de prijs per ticket en ook hoeveel tickets er verkocht mogen worden. Twitter zal wel een commissie heffen op de verkoopprijs, maar hoeveel dat gaat worden, is nog niet bekend. (HVG)

(Image: Dailybla)

° Meer bij TechCrunch en Bloomberg.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx