RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Tweede KG-zender tijdens Offshore Days’ (video)

Dat de naam Radio Mi Amigo blijvend in de herinnering van zoveel luisteraars verankerd blijft, wordt herhaaldelijk bewezen door het aantal mensen dat iedere keer opdaagt voor reünies die rond deze Vlaams/Nederlandse zeezender gehouden worden. Om het bij drie recente voorbeelden te houden: herinner je ‘Mi Amigo 40’ in Oostende (2014), ‘Mi Amigo 45’ in Blankenberge (2019) en dit jaar wederom een (langdurig) evenement in deze laatste badstad.

Op de Zeedijk wordt de hele zomervakantie Mi Amigo-radio gemaakt vanuit een tijdelijk paviljoen vlakbij de pier. Verschillend met andere revival jaargangen is dat er niet enkel kan geluisterd worden via webstream (en straks ook via een FM-evementenvergunning), maar dat dit ook lukt via de kortegolf. Een eerder in de vergetelheid geraakte omroepband, maar eentje met z’n eigen ‘charmes’. Om te ontdekken, mocht dat nog nodig zijn.

Radio Mi Amigo Internationaal vanuit Blankenberge is weliswaar een tijdelijk project, maar dat is het station op zich natuurlijk niet. De uitzendingen zijn al enkele jaren (sedert 2015) dagelijks te beluisteren met een internationale programmering. Via internet en via de 6085 kHz in de 49-meter band (09:00-19:00 uur), vanuit het Duitse plaatsje Kall-Krekel. En straks komt er nog een extra kortegolffrequentie bij. Weliswaar tijdelijk, in de maand augustus. 

Na de positief uitgevallen testuitzending van afgelopen zondag is het definitief: de Rhode & Schwarz SK080 kortegolf-zender (bouwjaar 1959) heeft het er glansrijk van af gebracht en kan straks worden gebruikt op 3985 kHz in de 75-meter band. Deze in nieuwstaat teruggebrachte zender zal tien dagen lang voor Mi Amigo International worden ingezet tijdens het evenement ‘Offshore Days’, dat van 22 tot en met 31 augustus zal worden gehouden in Blankenberge. Uiteraard blijft daarnaast ook de reguliere zender op 6085 kHz gewoon in de lucht.

De 3985 kHz in de 75-meter band heeft doorgaans overdag een prima ontvangst in heel Europa. (TB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx