RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Turntable herrijst… in het meervoud!

Er was eens, tien jaar geleden, Turntable.fm. Een dienst waar vrienden samenkwamen en om beurten muziek kozen – vinyl op de platendraaier (turntable) legden dus. In 2013 was het afgelopen. Tot nu…. De comeback bestaat uit twee initiatieven. Elk van de medeoprichters gaat van start met een eigen versie. 

Billy Chasen koos voor de oorspronkelijke naam, Turntable.fm. Met zijn concept kan men een virtuele ruimte aanmaken om daarna muziek te selecteren uit YouTube. Er zou ook gewerkt worden aan een integratie met Soundcloud.

Joseph Perla, die andere medeoprichter, koos dan weer voor Turntable.org. Hij deed dat samen met Simon Oxley, de man die het originele design ontwierp. Die dienst zou in april worden gelanceerd op mobiele toestellen, via abonnement. Eigen MP3’s uploaden is daarbij mogelijk.

Momenteel kan men zichzelf enkel op een wachtlijst zetten om toegelaten te worden voor één van beide diensten. Toch goed dat er nog steeds alternatieve diensten blijven proberen om de stilaan groter wordende hegemonie van Spotify, YouTube Music en Apple Music, tegen te gaan. (HVG)

° Meer bij Engadget en The Verge.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx