RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Tune ‘Will wil wel’ ook op de radio in de VS (audio)

Wie van de oudere luisteraars kent niet ‘Will wil wel’, het razend populaire radioprogramma van Will Luikinga. Ooit begonnen bij de zeezender Radio Veronica, maar na het einde in 1974 toch nog tot 1992 te horen op de Nederlandse radio. Will maakte het programma samen met Harry, een… eenarmige gokkast, waarmee luisteraars muntjes en uiteindelijk ook prijzen konden winnen. 

Het muziekje dat als achtergrond gebruikt werd terwijl de deelnemers even konden nadenken, werd ook door Radio Free America gebruikt bij de nieuwsuitzendingen die eveneens syndicated werden aangeboden aan andere Amerikaanse zenders. Een voorbeeld is hieronder te horen. Het fragment uit de jaren ’60 van de vorige eeuw is van het radiostation ‘Wonderful’ WIL in St. Louis. De muziek werd ingezet als jingle bij de ‘Instant news coverage – Minute man news’.

‘Yankee Doodle’, daar draait het allemaal om, is een bekend Amerikaans nummer, een kinderliedje eigenlijk, waarvan de vroege versies dateren van vóór de Amerikaanse Revolutie. De melodie is waarschijnlijk nog veel ouder, en is mogelijk ontstaan in Nederland, of in ieder geval in Europa. In een andere uitvoering werd het gebruikt als eindtune (Signature Tune) van de dagelijkse uitzendingen van de Voice Of America. En om het ‘plaatje’ helemaal af te ronden, de volledige tune uitgevoerd door Morton Gould and his symphonic band – Yankee Doodle (Jingleweb).


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx