RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Tsjechië: sterke cijfers voor openbare radio (mede dankzij DAB+)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Tsjechië verstevigde ČRo Radiožurnál opnieuw zijn leiderspositie in de nieuwste luistercijfers van Public Media Research. De actualiteitenzender van de openbare omroep zit de laatste jaren aardig in de lift en heeft nu 884.000 dagelijkse en 1,67 miljoen wekelijkse luisteraars.

Het commerciële Radio Impuls, dat vele jaren de marktleider was in Tsjechië, bevindt zich al enkele jaren in vrije val en scoort met 716.000 dagelijkse en 1,48 miljoen wekelijkse luisteraars zijn slechtste cijfer in vele jaren. De nummer drie, Evropa2, herstelt zich na enkele jaren van terugval opnieuw lichtjes en zit Radio Impuls op de hielen. Radio Blanik houdt zich stabiel op de vierde plek.

Opmerkelijk is dat het aantal mensen dat spontaan aangeeft (ook) via DAB+ te luisteren afgelopen kwartaal steeg van 11 naar 14 procent. Dat komt neer op 1,24 miljoen Tsjechen. Vooral de openbare omroep investeert er sterk in digitale radio.

Bij de Tsjechische digital-only producten is ČRo Plus, gericht op analytische journalistiek, opnieuw de sterkste groeier. Het station heeft nu dagelijks gemiddeld 157.000 luisteraars en 252.000 op wekelijkse basis, in beide gevallen een nieuw record. Gelet op de periode van de peiling – laatste kwartaal van 2021 en eerste kwartaal van 2022 – zal de oorlog in Oekraïne wellicht nog maar een beperkte invloed hebben gehad.

Český rozhlas Vltava – de Tsjechische versie van Klara wordt enkel digitaal uitgezonden – heeft wekelijks 199.000 luisteraars. Het één jaar geleden gelanceerde digitale sportkanaal ČRo Radiožurnál Sport meldt momenteel 6.000 dagelijkse luisteraars. De volledige presentatie van de resultaten vind je hier.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx