RadioVisie

  • .
    .

TROS FM: Groot ‘stedelijk concert’ (audio & video)

Je zit er tien lange jaren reikhalzend naar uit te kijken en dan komt er een virus uit China langs dat de heel wereld en dus ook de hoogdag van Dendermonde op z’n kop zet. Geen Ros Beiaard Ommegang dit jaar op 24 mei.

De internationale trots van de stad, die maar één keer in een decennium wordt georganiseerd en waarbij een folkloristisch paard, dat zijn oorsprong vindt in de sage van de Vier Heemskinderen, z’n opwachting maakt. Een stoet die op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van de Unesco, staat.

Uitstel is gelukkig geen afstel. Het Ros trekt volgend jaar op 30 mei door de stad. Maar dat is nog meer dan een jaar wachten. TROS FM, de lokale radio van Dendermonde en verder, wil dat wachten ietwat verzachten door alle inwoners op 24 mei – de oorspronkelijke dag van de Ommegang – alvast te laten voorproeven van de sfeer. Samen met de rasechte Dendermondse Pijnders, wordt die bewuste zondag een extra programma rond het ‘Peirt’ ingepland tussen 13:00 en 15:00 uur.

Medewerkers van TROS FM gaan samen met die Pijnders door de Dendermondse straten trekken en inwoners uitnodigen voor een gesprekje en eventueel een verzoekplaat voor wie-dan-ook. Een programma boordevol korte interviews en met het tijdstip van 14:30 uur ‘blikvanger’.

Hét moment waarop het echte Ros Beiaard-lied zal worden gedraaid, en waarbij het de bedoeling is dat alle luisteraars gelijktijdig, ramen en deuren open zetten of met hun radiotoestel naar buiten komen, om het lied in alle straten van de stad te laten weerklinken.

° TROS FM – Trendy Radio-Omroep in het Scheldeland is te beluisteren in de regio via FM op twee frequenties 106.3 FM en 105.2 FM en ook online.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx