fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Tres veces noticias de radio para mis amigos (audio)

‘Mi Amigo 45’ straks ook in Noord Nederland

‘Mi Amigo 45’ dat doorgaat van 30 mei tot en met 2 juni is een eerbetoon aan de Vlaamse/Nederlandse zeezender Radio Mi Amigo (1974-1980). Het station van de al even legendarische Sylvain Tack lag mee aan de basis van de vrije radio in Vlaanderen en zou aan land officieus reïncarneren als Radio Maeva. Vanaf de Castor, voor anker in de haven van Blankenberge, brengen oud-Mi Amigo dj’s, aangevuld met sympathiserende presentatoren, vier dagen lang hulde aan de memorabele zender. Via een FM-evenementenfrequentie kan worden worden geluisterd in de regio van de badplaats en in Nederland op twee AM-frequenties. Naast Happy AM 1395 (215 meter) in Zeeland, heeft Seabreeze 1395 AM (inderdaad dezelfde golflengte) bekend gemaakt de  MA45-uitzendingen eveneens door te geven voor Noord Nederland. (TB)

Mi Amigo Top 50 gemist? U krijgt één week om het goed te maken!

We blijven nog even bij Radio Mi Amigo hangen. Zaterdag jongstleden kon u via de webstream van FouteMuziekRadio luisteren naar een retro Top 50 van de oud-zeezender. Iedere maand opnieuw wekt Ferry Eden een oude lijst opnieuw tot leven. Helemaal in de stijl van weleer, maar met de technieken van nu, hoort u naast de exacte muziek ook de juiste jingles, de correcte tunes en de bijhorende reclamespots. Vorige week was de lijst van 15 mei 1976 aan een revival toe. Om ze te horen moest u er speciaal voor gaan zitten en veel kans dat u dat niet is gelukt. Daarom worden de drie uren vanaf nu en dat gedreunde een week ook ter download aangeboden. Als u hier klikt, haalt u het programma zo binnen. Ferry Eden is overigens één van de dj’s die straks in Blankenberge, vanaf de Castor, te horen zal zijn tijdens MA45. (TB)

Radio Mi Amigo (29/04/1977): we sluiten beleefd af met verzoekjes

En omdat ‘driemaal scheepsrecht is’, bijzonder toepasselijk trouwens in berichtjes over… zeezenders, sluiten we de avondeditie van het Radioblad af met… Radio Mi Amigo. Afsluiten deed ook Stan Haag. Dagelijks breidde hij een orgelpunt aan de uitzendingen van het commerciële station met het verzoekprogramma ‘Jukebox’. De aflevering van precies 42 jaar geleden – toen was het vrijdag 29 april 1977 – kan u nog eens beluisteren. U zal ongetwijfeld ook gemerkt hebben dat we de audio op deze pagina’s tegenwoordig meer en meer aanbieden op Mixcloud en niet langer op YouTube. Bij deze laatste moeten we immers de muziek uit de programma’s knippen in verband met de auteursrechten. Nefast voor de sfeer van een programma. (TvH)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Radio Mi Amigo

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Zo 'goed' kan je er naast zitten! “Mi Amigo is niet van plan om weg
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Triest afscheid Elf zaterdagen na elkaar hebt u de avonturen van Johan Vermeer bij Radio
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Martin van der Ven las het Mi Amigo boek van Ferry Eden Het fenomeen 'zeezenders'
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Offshore
Radio Mi Amigo: de ‘Retro Top 50’

1979: Het ‘paasmirakel’ van Radio Caroline (audio)

De Top 40: aflevering 1000 bij de V.O.O. (audio)

Mi Amigo: Tweemaal laatste Paul Severs show (audio)

Radio Mi Amigo: de ‘Joepie Top 50’

De letterlijke ‘legende’ van de MV Mi Amigo

Sluiten