RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Tourist LeMC wordt (even) DJ bij NRJ

Hiphop, R&B en rap first, zijn de ingrediënten in oktober bij NRJ. Met op vrijdag 30 oktober de Hiphop 100, de honderd ultieme hiphop- en R&B-artiesten van het moment. Tijdens de laatste week van deze speciale maand komt het (jong) talent uit alle hoeken van Vlaanderen: Limburg, Antwerpen, Brussel en Sint-Niklaas. En hun roots zijn al even divers als hun sound…

Maandag krijgt Emma Salden (foto) Goeie Jongens Tiewai en Don Luca over de vloer. ‘Goeie Jongens’ is een splinternieuw collectief, opgericht om twintig jaar Genkse hiphop met een knaller te vieren. Don Luca is een Italiaanse Genkenaar die je zou moeten kennen van ‘Wa Make’. Dinsdag gooit Yung Mavu zich in de NRJ-ether. Geboren als Noah Mavuela en opgegroeid in Sint-Job-in’t-Goor. Hij ging in 2017 viraal met zijn ‘Black Magic’, waarin hij rapt over Harry Potter, en is sindsdien één van de meest productieve rappers van het land. Hij komt langs met zijn gloednieuwe EP ‘By Any Means’.

Woensdag maken we plaats voor Blu Samu. Portugese roots, opgegroeid in Antwerpen en wonend in Brussel. Haar huisgenoten zijn Le 77 en ze reist het land door met Zwangere Guy, die haar voorstelde aan zijn Brusselse hiphopgarde. Sinds in 2015 haar EP ‘Blue’ uitkwam, verovert ze met haar mix van hiphop en soul de hele scene. En ook nog eens in alle talen, want Blu Samu rapt in het Engels, Nederlands én Frans. Donderdag trekt men met K1D naar Sint-Niklaas. En verder de wereld in, want Senegalese roots, die zorgen voor extra beats en moves. Hij werkte al samen met Woodie Smalls en haalt z’n inspiratie vaak uit hogere sferen.

En op vrijdag, 30 oktober, komen de luisteraars eindelijk te weten wie de ultieme 100 Hiphop-artiesten zijn. Luisteraars kunnen nog de hele week stemmen voor deze lijst. Het resultaat is van 12:00 tot 20:00 uur te beluisteren op alle NRJ-kanalen. Met een feest er bovenop. Emma Salden is master of ceremony en krijgt aangenaam volk naast haar in de studio: niet alleen NRJ-dj’s Kim Muylaert (foto), Louise Ailliet, Nasrien Cnops en Fatty K komen mee presenteren. Ook Tourist LeMC doet mee. Van 20:00 tot 22:00 uur sluit DJ Gascar de maand af met ‘the NRJ get down’, hiphop en R&B-tracks in de mix. 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over NRJ Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx