fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Totale make-over voor Zoe FM

Wie ‘Blad 257’ gisteren las, had al begrepen dat Zoe FM Rudi Van Vlaanderen in huis heeft gehaald om het ochtendprogramma te presenteren. Tegelijk wijzigt er nog heel wat meer bij de Kempense omroep. Vanaf aanstaande maandag 9 september klinkt het op 104.9 en 107.6 FM behoorlijk anders.

Zoe FM, met straks bijna vier decennia op de teller, werd het afgelopen half jaar tegen het licht gehouden en krijgt nu een volledig nieuwe vormgeving aangemeten. Al blijft de basis – de muziek – vrijwel ongewijzigd: de klok rond de grootste classics met hits uit voornamelijk de jaren ’70 en ’80. Op de playlist staan artiesten als David Bowie, Abba, Madonna, Barry White en Michael Jackson.

Voor de nieuwe vormgeving werd beroep gedaan op het Nederlandse bedrijf Pors Impact Creative. Mediamix uit Zoersel en Move Media uit Wuustwezel werkten het concept volledig uit. Het technische studiogebeuren werd verzorgd door het Duitse mAirlist. Het lokale nieuws wordt gemaakt door een eigen redactie, met als sterkhouder journaliste Elke Lamens. De lokale info krijgt een plek in de programma’s én op de website. Het wereldnieuws wordt verzorgd door Belga en is elk uur vanaf 06:00 uur tot middernacht te beluisteren.

Vanaf 07:00 uur opent Rudi Van Vlaanderen de werkdag met een gevarieerde ochtendshow, waarna Toos Smet het overneemt tot 11:00 uur. Ton Schipper volgt van 11:00 tot 13:00 uur. Tim Peeters presenteert het blok tussen 13:00 en 15:00 uur. Diederik Van Der Veken vervolgt 17:00 uur. Tot slot rondt Mark Holemans de dag af tussen 17:00 en 19:00 uur. Daarna starten de avondprogramma’s. Op zaterdag en zondag is er het 80’s weekend. Daarin hoor je artiesten als Queen, Spandau Ballet en Wham!. Nieuwkomer op zaterdag- en zondagmorgen van 08:00 tot 10:00 uur is Sofie Lannoy.

De Zoe-antennes staan op de grens Halle-Schilde aan De Toverfluit en aan Drieboomkensberg in Malle. De radiostudio’s bevinden zich in het Lindepaviljoen in Zoersel. Het format bestaat vooral uit 70′ en 80’s hits. Te horen op 104.9 en 107.6 FM in de Voorkempen, digitaal stream of op het digitale platform van je keuze.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Kempense miniketen ZOE.FM gaat dit voorjaar verhuizen naar het Lindepaviljoen in Zoersel. Op de
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
Toen het medium radio nog de enige en échte locomotief was voor de populaire muziek,
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Alan Freed, de man die de rock and roll (term) uitvond De nieuwe tv-seizoenen zijn
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Lokale helden
De lokale editie van Het Blad

MIG: het blijft druk voor en achter de schermen

Studioverhuis en nieuw seizoen voor Radio Lede

FM Goud viert vijftiende verjaardag

Vakantieverhalen uit het vlakke Vlaamse radioland

Hallo. Ik ben Marc Jacobs bij… Radio Gemini (audio)

Sluiten