RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

TOPradio verschoof ‘Retro Arena Top 100’ halfjaar

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Corona-tijden zijn creatieve tijden. Zelden tot nooit een periode meegemaakt waarin (bijna) iedereen zaken bedenkt om het leven toch iets aangenamer te maken. Uiteraard liet de radio zich daarbij niet onbetuigd. Meer zelfs, niet zelden speelde het medium een voortrekkersol, gaf stichtende voorbeelden en/of zorgde voor net dat extraatje. 

Alles wat uitzendt in dit land schakelde een versnelling hoger. TOPradio deed het gisteren met de vervroegde uitzending van de ‘Retro Arena Top 100’, de lijst met honderd beste retro houseplaten. In ‘gewone’ jaren steevast te beluisteren tijdens de donkere eindejaarsdagen. Dit keer in het volle licht van een schitterende lente. De verschuiving had het netwerk trouwens zelf uitgelokt. 

Via Facebook werd bekend gemaakt dat men tot deze ‘ingreep’ zou overgaan, als minstens vijfhonderd individuen hun duimpje zouden omhoog steken. Het werden er dik 1700. Kortom, de chart met clubklassiekers uit de nillies en de nineties, werd verschoven. De samenstelling gebeurde aan de hand van de favoriete drie nummers van de luisteraars. 

De lijst werd gisteren, vrijdag 8 mei, uitgezonden tussen 10:00 en 18:00 uur. Dan bleek het 25 jaar oude trancenummer RMB – Love Is An Ocean’ (Stephenson Remix), op 1 te staan. Een versie van de Belgische producer Axel Stephenson (David Brants). Het Duitse Energy 52 -’Café Del Mar’ (Three ’N One Remix) stond op 2, terwijl het Waalse duo The Mackenzie met ‘Without You’ (Arpegia) het podium nog net vervolledigde.

Nog twee Belgische producties halen de top 10. Op vijf is dit de Bonzai Records-klassieker ‘Universal Nation’ (1998) van Antwerpenaar Mike ‘Push’ Dierickx. De zevende plek is voor labelgenoten Jones en alweer Stephenson met de hardtranceklassieker ‘The First Rebirth’ uit 1993. ‘The House of House’ van Cherrymoon Trax (1994) en At The Villa People – ‘Open Your Eyes’ (1997), eveneens van eigen bodem, die destijds de gelijknamige dancings moesten promoten, vallen net buiten de top 10.

Retro Arena Top 10

1RMBLove Is An Ocean (Stephenson Remix)
2Energy 52Café Del Mar
3Mackenzie & JessyWithout You (Arpegia)
4Age Of LoveAge Of Love
5PushUniversal Nation
6Three Drives On A VinylGreece 2000
7Jones & StephensonThe First Rebirth
8Junk ProjectControl
9CMDream Universe
10Systematic PartsViolin De La Nuit

° Bekijk hier de volledige lijst.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over TOPradio

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx