RadioVisie

  • .
    .

TOPradio is terug op FM

De radiowereld in Vlaanderen doet veel denken aan een middeleeuws bos waar het niet alleen donker en en chaotisch is, maar ook een plek waar stroper en jager om beurt elkaar proberen te slim af te zijn. Iemand zei ooit dat er niks nieuws onder de zon is, wel die iemand heeft gelijk. Anno 2018 is de boswachter Sven Gatz en de stroper is Bruno Heyndrickx, de man achter TOPradio.

Het getormenteerde project dat geen erkenning kreeg van de minister om als netwerk verder op de FM uit te zenden, is toch terug. Een klein beetje weliswaar, en enkel in het Gentse. Maar daar zijn ze best gelukkig mee, want hun grootste achterban woonde en luisterde toch al in en rond de Oost-Vlaamse hoofdstad.

TOPradio blijft, via een achterpoortje, nu toch aanwezig op FM. De uitweg werd gevonden door gebruik te maken van de twee frequenties van Radio Plus (dat eigenlijk tot dezelfde ‘familie’ behoort en een erkenning kreeg als lokale radio). Luisteren op FM kan nu via de 107.7 FM (Gent) en 106.8 FM (Merelbeke). Die situatie blijft zo tot dat de Raad van State een uitspraak heeft gedaan in verband met de klacht die er werd neergelegd tegen de procedure. 

Deze (voorlopige?) oplossing is vooral goed nieuws voor de werkgelegenheid, want door een nieuwe verankerde FM-aanwezigheid in het commercieel interessante Gent, is de markt voor regionale adverteerders meteen weer een stuk groter. Meer inkomsten betekent dat een aantal vaste krachten ook behouden kunnen blijven. Dat wordt momenteel nog bekeken. 

Bruno Heynderickx (in Het Nieuwsblad): “We waren door de minister ter dood veroordeeld maar we hebben toch een juridisch achterpoortje gevonden om op de Gentse FM-frequentie aanwezig te blijven. Daardoor kan ons grootste publiek dat traditioneel in het Gentse zit, ons toch via de FM-band blijven beluisteren. Buiten Gent kan je ook naar TOPradio blijven luisteren. Daarvoor heb je wel een radiotoestel nodig dat DAB+ kan ontvangen. Weinigen hebben al zo’n toestel maar wij maken er uiteraard promotie voor en ik hoor wel dat bol.com en Vandenborre vandaag al door hun voorraad heen zaten.

° Lees ook: Crowdfunding TOPradio succesvol afgerond
° Lees ook: TOPradio start crowdfunding campagne


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over TOPradio
Inschrijven
Abonneren op
guest

15 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Christian Busseniers
Christian Busseniers
6 april 2019 - 21:11 21:11

Top radio is TOP. Mag ik u mijn nieuwe ’technolove’ presenteren
Op christiankastar.be . De clip met de gele achtergrond…
Stay in touch
De juiste versie , de real one, kan ik u alleen via e mail van top radio leveren. Zonder postproductie die niet ok was…mag ik een e mail als ‘t u blieft
Christiankastar

luisteraar
luisteraar
7 februari 2018 - 21:43 21:43

ze zijn misschien nog alles aan het opstarten in kortijk met gemini, geef de zenders ook eens wat tijd, zijn er veel die van 0 moeten beginnen en ze hebben enkele maanden tijd om het waar te maken wat ze op papier hebben gezet.
men wacht daar misschien ook af tot de uitspraak om dan met dit genre verder te doen voor kortijk ofzo.
wacht gewoon af, het hele plan is nog niet af met de zenders, zijn er nog veel die opstarten en dj’s zoeken voor programma’s,
nadeel is dat die dj’s niet meer bij elke radio met zijn programma mag on air komen, en dat is een moeilijk onderwerp momenteel nog.
bij welke radio hun programma doen.
men wil niet op FM en internetradio hun programma afleveren maar enkel op FM omdat sommige internet radio minderwaardig vinden.
maar ja we zien wel tegen de zomer wat er gebeurt 😉

Jean
Jean
7 februari 2018 - 15:16 15:16

Ondertussen is Gemini in Kortrijk gewoon… Topradio (selection). OK, het is een aparte stream (tweede online stream van Topradio wordt er uitgezonden), maar er is geen enkele naamjingle van Gemini, integendeel, de jingles van Topradio vliegen je om de oren. Niks van eigenheid. Dat daarvoor een nieuw project de duimen moest leggen die het helemaal anders wou aanpakken is triest, erg triest te noemen. Niks van presentaties, puur non-stop met TOPradio-jingles. Is dat de bedoeling van Gatz? Het resultaat is nog slechter dan tevoren. Als Gemini radio wil spelen, dat ze het dan zelfstandig doen, met eigen programma’s, eigen nieuws, met programma’s voor Kortrijk, met nieuws voor Kortrijk. Nu streamen ze gewoon Internetradio, die we ook kunnen ontvangen. 0,0 meerwaarde. En dat mag?

luisteraar
luisteraar
6 februari 2018 - 21:19 21:19

je kan nog online luisteren naar plus 😉
http://www.radioplusgent.be
voor wie het echt mist

Safiye
Safiye
6 februari 2018 - 11:00 11:00

Mee eens..sta mij echt niet aan ik was een trouwe luisteraar…ik mis radio plus !!en helaas moet ik nu luisteren naar radio 2 of nostalgie :((

radio+4life
radio+4life
7 januari 2018 - 19:52 19:52

Echt doodzonde van radio plus, qua muziek al jaren de beste zender van Gent!

Tom Decouttere
4 januari 2018 - 00:38 00:38

Ik vind het geen probleem dat men een internetstream doorplooit op FM, en ik vind het ook niet erg dat men wat meer vermogen plooit dan een ander om wat meer bereik te halen. Maar dat moeten ze dan doen binnen een bestel waar er voldoende concurrentie is voor lokale radio, niet naast x aantal netwerkradio’s die allemaal hetzelfde brengen waarbij er plots geen plaats meer is voor lokale radio.

Frank
Frank
3 januari 2018 - 19:41 19:41

Hier in Roeselare is TOP radio verdrongen door Wradio
Eerlijk voor mijn part hadden ze TOPradio daar gerust verder mogel laten uitzenden
Want ik hoor geen verschil tussen TOP en W
Het is van boenke boenke overgegaan naar nog meer boenke boenke
Alez, de zelfde doelgroep dus met alle respect
Dus een maat voor niks

PVM
PVM
3 januari 2018 - 22:08 22:08
Antwoord aan  Frank

Topradio en Wradio zijn van dezelfde mensen. Lees eens het verhaal op de site van Wradio: van Cieper naar Contact, Crazy fm, Topradio en nu Wradio…

PVM
PVM
3 januari 2018 - 17:05 17:05

Kan dit zomaar? Men heeft een vergunning voor een andere radio, en dan komt Topradio daarop. Dit was toch de bedoeling niet denk ik, met alle respect voor alle zenders die moesten stoppen en niet zo rijk of machtig zijn als topradio om zomaar een erkende frequentie over te nemen.

Frank
Frank
3 januari 2018 - 13:40 13:40

Ik hoor in Kortrijk nu op de 106,4 FM (Gemini) nu ook TOPradio loeihard, ook TOPradio staat vermeld op de RDS

Hans
Hans
3 januari 2018 - 17:55 17:55
Antwoord aan  Frank

In Kortrijk is het TopSelection (de internetradio) van Topradio. Signaal reikt tot Komen en Ieper!

Gunnar W.
Gunnar W.
3 januari 2018 - 11:17 11:17

Dat was te vermoeden, deze workaround.
Echter het VRM zal moeten uitmaken of dit kan want ik veronderstel dat het dossier van Radio Plus er helemaal anders uitziet dan dat van TOPradio. EN dan heb ik het onder andere over het financieel plan, de technische infrastructuur, de medewerkers, het programmarooster, de lokale binding, enzovoort…enzovoort….enzovoort.

Patrick De Batselier
Patrick De Batselier
3 januari 2018 - 10:58 10:58

YYYYYYYYYYesssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Danny uit Gent
Danny uit Gent
3 januari 2018 - 08:54 08:54

Dat is nog eens goed nieuws voor een woensdagochtend

Don`t copy text!
15
0
Deel hier gerust uw gedachtenx