RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

TOPradio dropt bommetje: Jeroen & Koen terug in de ochtend

Het bleef vooralsnog stil over de nieuwe najaarsprogrammering bij TOPradio. Zopas werd echter een eerste ‘bommetje’ gedropt en dat zal heus wel inslaan: Jeroen en Koen keren maandag 23 augustus na een afwezigheid van bijna vier jaar terug in de ochtend.

Jeroen Gorus en Koen Van der Sloten vormden een succesvol ochtendduo op TOPradio van 2 september 2013 tot 15 december 2017. Toen viel de hakbijl omdat de netwerkradio haar licentie verloor en hierdoor fors moest snoeien in haar programmatie(kosten). TOPradio besliste toen wel door te gaan via DAB+ en online, maar door het wegvallen van de belangrijkste reclame-inkomsten – via het lokale FM-netwerk – kon de zender zich geen Jeroen en Koen meer permitteren in de ochtend.

Het populaire duo verdween hierdoor uit beeld en dat bleef ook zo toen in maart 2018 TOPradio, na een procedure via de Raad van State, alsnog de licentie kreeg voor het derde netwerkpakket, de frequenties die toenmalig minister Gatz eerder aan Hit FM had toegewezen.

Jeroen en Koen maakten de voorbije jaren nog wel occasioneel enkele gastoptredens bij TOPradio, onder meer met de Schaamteloze 100. Sinds begin 2020 kwam Jeroen ook gedurende drie dagen per week terug op de middag.

Nu TOPradio sinds deze lente onder de vleugels van nieuwe eigenaars vliegt, lijkt er programmatorisch opnieuw wat meer mogelijk. De wijzigingen in de najaarsprogrammatie worden de komende uren fragmentarisch gedropt via de sociale media van het station, maar de reünie van Jeroen en Koen in de ochtend (maandag tot vrijdag 6-9 uur) is alvast een eerste certitude.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over TOPradio
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx