RadioVisie

  • .
    .
Heynen

‘Top 40’ terug naar 538 in Nederland?

Na wekenlange speculaties over fundamentele herschikkingen bij het zwalpende uithangbord van Talpa, schakelt Radio 538 een versnelling hoger. Gedaan met de beschamende marktaandelen, tijd voor een plek op het erepodium. Naarmate de onthulling van de plannen nadert, is er meer duidelijkheid over de namiddag.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hielden dus woord en bevestigden afgelopen woensdag rond 16:45 uur, het gerucht over hun aflopende samenwerking. Voor de laatstgenoemde wacht een kersverse opdracht tijdens de namiddag bij het Radio Veronica van Rob Stenders, die zo één van zijn grootste wensen in vervulling ziet gaan. Het duo verdwijnt echter niet volledig uit beeld bij 538 vermits beiden vanaf het najaar, op vrijdag tussen 16:00 uur en 19:00 uur, het weekend mogen opwarmen. Frank Dane krijgt zo, na de brutale verwijdering uit de ochtendshow, eerherstel vermits hij naar de vrijgekomen blokken tijdens de werkdagen opschuift.    

De Nederlandse Top 40

Rest er nog een uitweg voor de vrijdagse Radio 538 Top 50 te vinden. Volgens aanzwellende geruchten is hiervoor een spectaculaire oplossing in de maak. Vermits meester-strateeg Dave Minneboo het uitstekend met de directeur van de ‘Stichting Nederlandse Top 40’ Erik de Zwart kan vinden, zou de meest legendarische hitparade opnieuw naar de logische eigenaar van de uitzendrechten kunnen terugkeren. Goed nieuws in spé dus voor de liefhebbers van de ‘Alarmschijf’, de ‘Tipparade’ en aanverwante lijsten. 

Bovendien onderzoekt men de mogelijkheden om de ‘nationale vrijdagmiddaggebeurtenis’ aan een ronkende naam toe te vertrouwen. Dat hierbij de actuele presentator van ‘The Global Dance Chart’ Wessel van Diepen valt, is niet verwonderlijk. De oprichter van The Vengaboys en LA Style, die inmiddels een behoorlijke collectie aan hits verzamelde, stond immers tussen 2002 en 2006 aan het roer van dé graadmeter in de media- en entertainmentwereld.

Intussen aan boord van de Titanic

Er heerst ondertussen nog steeds grote onduidelijkheid over 3FM waar Menno de Boer het beleid uitstippelt. Voorlopig is het stil over de komst van Ruud de Wild. Wel wordt Niek van der Bruggen als één van de mogelijke kandidaten voor de drive time genoemd. Hier en daar klinkt ook de naam van Eddy Keur om op vrijdag weerwerk te bieden aan Coen en Sander. De strijd om de gunst van de radioconsument is dus – en reeds lang voor de zomervakantie – in alle hevigheid losgebarsten. (FVM)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx