RadioVisie

  • .
    .

Tomorrowland One World Radio wordt blijver op DAB+, ook in andere landen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vandaag 1 maart, gaat One World Radio, het eigen radiostation van Tomorrowland, officieel opnieuw van start via DAB+ in heel Vlaanderen en Brussel. We brachten vrijdag al het nieuws van de onverwachte comeback in de digitale ether, maar dat was blijkbaar bedoeld om te testen of alles vlot zou verlopen.

Intussen is er vanuit Tomorrowland een officiële communicatie en kijk: het populaire festival kiest er voor om na een uitdagend jaar te blijven investeren in de dagelijkse connectie met de Tomorrowland community verspreid over het hele land. One World Radio, dat pas zijn 2de verjaardag vierde en gestreamd wordt door luisteraars verspreid over de hele wereld, geeft met Vlaanderen en Brussel het startschot van de uitrol via DAB+ in Europa – met verdere Europese expansie gepland in de komende maanden.

Het dancefestival speelt hiermee in op de de nieuwe richtlijn van de Europese Unie waarbij elke nieuwe auto moet worden uitgerust met een DAB+-ontvanger, “waardoor de overgang naar DAB+ definitief is ingezet en digitaal radio luisteren een gouden toekomst wacht in Vlaanderen en Europa”.

Lees ook: Tomorrowland One World Radio pan-Europees via DAB+: hoe realistisch is dat?

Van tijdelijk feestje tot tijdloze blijver

In februari 2019 vierde Tomorrowland zijn 15de verjaardag met de lancering van het digitale radiostation One World Radio. Wat aanvankelijk begon als een tijdelijk project, ontpopte zich tot een blijvend succesverhaal en een permanent radiostation dat nu al 2 jaar lang een trekpleister is voor liefhebbers en luisteraars van elektronische muziek over alle genres en grenzen heen – een reeks internationale dj’s zorgt elke dag voor de hipste hits en beste grooves met een programma- en muziekschema dat aangepast is aan het ritme van de dag, 24/7 live in the mix. Alle muziek en content op One World Radio en in de on-demand omgeving wordt gecreëerd door het team achter Tomorrowland en is ook nog altijd 24/7 live beschikbaar via tomorrowland.com en de Tomorrowland app.

Presentatoren en studio’s over de hele wereld

Net als het festival zelf, is One World Radio erin geslaagd om zijn vleugels uit te spreiden naar alle uithoeken van de wereld. Vaste presentatoren zenden elke dag uit vanuit Brussel, Londen, Texas en Sydney, aangevuld met gerenommeerde gastartiesten en beroemde vrienden van Tomorrowland in studio’s over de hele wereld. Het team achter Tomorrowland in België exporteert op zijn beurt ‘de sound of Tomorrowland’ naar luisteraars uit alle windstreken en mensen die afstemmen op One World Radio worden op elk moment van de dag getrakteerd op unieke muziek, shows en programma’s van zowel gevestigde waarden als opkomend talent.

One World Radio – programmatie 

  • Wereldberoemde Nederlandse dj Armin van Buuren trapt het weekend op gang met zijn exclusieve Weekend Kick-Off op vrijdag.
  • Australische dj-zussen NERVO presenteren elke vrijdag en zaterdag de Tomorrowland Top 30 – een overzicht van de 30 populairste dancehits gekozen door de People of Tomorrow.
  • Belgische legende M.I.K.E. Push host zijn eigen maandelijkse show vanuit New York, terwijl ook andere topartiesten zoals de Australische sensatie Timmy Trumpet, de Deense dj MORTEN (vanuit Miami) en de Nederlandse ervaren rot Laidback Luke (vanuit New York) maandelijks terugkeren.
  • Het vaste dagprogramma ligt in de handen van 4 verschillende presentatoren: ‘Daybreak Sessions’ van 7u tot 12u met Justin Wilkes (vanuit Sydney), ‘Around The World’ van 12u tot 13u met Camille Pollie (vanuit Brussel), ‘United Through Music’ van 13u tot 19u met Adam K (vanuit Londen) en ‘Celebrate The Magic’ van 19u tot 21u met Greg Jake (vanuit Texas).

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Tomorrowland One World Radio pan-Europees via DAB+: hoe realistisch is dat?

In Vlaanderen is de terugkeer van Tomorrowland One World Radio via DAB+ een belangrijke opsteker. Lees verder

Blad 1534: Tomorrowland, Gert & Babette, Qmusic

• Tomorrowland: drie weken met drie streams • Babette en Gert: wat u niet hoort Lees verder

Imaging-update voor One World Radio (audio)

One World Radio, het kanaal van Tomorrowland, viert zijn derde verjaardag, dat meldden we eerder Lees verder

Drie jaar One World Radio

Tomorrowland's One World Radio wordt aanstaande vrijdag 18 februari drie jaar jong. Om deze verjaardag Lees verder

One World Radio: ‘Mammoth’ nummer 1 in ‘The Made in Belgium Top 100’

De afgelopen week nam Tomorrowland's One World Radio de luisteraars elke dag mee op een Lees verder

Tomorrowland One World Radio nu ook op Nederlandse DAB+

Tomorrowland One World Radio is sinds vanmorgen (5 juli) ook in grote delen van Nederland Lees verder

One World Radio: eerbetoon voor Avicii (video)

Morgen, dinsdag 20 april is het precies drie jaar geleden dat Tim Bergling (foto) – Lees verder

Austin Kramer bij One World Radio

Invloedrijke figuur in elektronische muziek krijgt eigen wekelijkse show  Vanaf 5 april start Austin Kramer Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
3 mei 2021 - 09:56 09:56

Tomorrowland is nu te beluisteren in 2 DAB+ pakketten.
Vlaanderen1 11A en Vlaanderen2 5A

sif
sif
3 mei 2021 - 12:06 12:06
Antwoord aan  Johan

Da’s inderdaad een goeie beslissing van OWR. de overschakeling 5A/5D gebeurt alles behalve vlot in m’n autoradio. Bovendien is 11A overal beter te ontvangen dan 5A/5D. Nu Willy en NRJ nog!

Rick
Rick
26 april 2021 - 16:19 16:19

Meer dan welkom in Nederland !

Erik
Erik
26 april 2021 - 08:52 08:52

Dit is wat ik bedoel…

Erik
Erik
25 april 2021 - 17:49 17:49

Hoi OWR,
Super dat jullie op DAB+ zitten en hopelijk blijven. Alleen HEEL JAMMER dat er geen OWR logo bij jullie zender zit. De meeste radiozenders op DAB+ hebben een leuk radiologo, jullie niet. Werk aan de winkel zou ik zeggen.
maar doe vooral verder….

Koen
Koen
26 april 2021 - 07:48 07:48
Antwoord aan  Erik

Er is toch een DAB+ slideshow van OWR

Rob
Rob
1 maart 2021 - 15:18 15:18

eindelijk een deftig station op DAB+ en geen nonstop lege doos.

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx