RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Tomorrowland One World Radio nu ook op Nederlandse DAB+

Tomorrowland One World Radio is sinds vanmorgen (5 juli) ook in grote delen van Nederland te beluisteren via DAB+. Dat meldt radio.nl. Het Engelstalige Belgische station huurt een plekje op het netwerk van MTVNL. Er wordt uitgezonden wordt met een capaciteit van 96 kbp/s via blok 7D.

De mux van MTVNL is sinds enkele maanden een interessante optie geworden voor wie in één klap het grootste deel van Nederland wil dekken via DAB+, zonder dat je hiervoor een zendvergunning nodig hebt.

Bij de herstart van Tomorrowland One World Radio via de Vlaamse landelijke DAB+ in maart was al aangekondigd dat het station “in de volgende maanden” in nog meer Europese landen zou starten via de digitale ether. Het lag daarbij voor de hand dat ook de opties in Nederland zouden worden bekeken.

One World Radio is inmiddels het zevende radiostation dat gebruik maakt van de DAB+ van MTVNL. BBC World Service en Classicnl zitten er al het langst op. In de voorbije weken en maanden kwamen daar achtereenvolgens BG Radio, GLXY, Arrow Classic Rock en Magic FM bij.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
22 juli 2022 - 09:23 09:23

Ook in Eindhoven is jullie muziek fantastisch

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx