RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Tomorrowland lanceert One World Radio ook op DAB+

Het dancefestival Tomorrowland lanceert vanaf vandaag Tomorrowland One World Radio, een gloednieuw digitaal radiostation met exclusieve mixes, nieuwe tracks en de beste hits uit 15 jaar Tomorrowland. Het station zal vanaf 28 februari zowaar ook via DAB+ te beluisteren zijn.

Tomorrowland viert dit jaar zijn 15de verjaardag en de verjaardagseditie komende zomer belooft “magischer dan ooit” te worden. Begin maart is er ook de eerste wintereditie in Alpe D’Huez.

Vandaag – vanaf 13 uur – komt daar een gloednieuw digitaal radioplatform bij: Tomorrowland One World Radio, 24/24 en 7/7. Volgens de organisatie werd dit ambitieuze radioproject achter de schermen al twee jaar voorbereid.

Heel wat artiesten beloven via het platform exclusieve mixes te maken, nieuwe tracks te releasen en eigen shows te presenteren. De Nederlandse dj Armin Van Buuren, die al vele jaren en met veel succes ook radio maakt, zal telkens het weekend inzetten met een ‘weekendmix’ op vrijdag. De Australische dj-zussen Nervo presenteren elk weekend The One World Radio Top 30 met de dertig populairste dancehits, gekozen door de ‘People of Tomorrow’ zelf.

“Tomorrowland One World Radio is een enorm belangrijk project voor ons festival”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “Tijdens de festivalweekends stemmen miljoenen mensen uit de hele wereld af op onze livestream en die cijfers stijgen elk jaar. Met dit project zorgen we voortaan voor een dagelijkse connectie met de Tomorrowlandcommunity en dat doen we met een programma- en muziekschema dat aangepast is aan het ritme van de dag. Met unieke content en mixes die je nergens anders hoort, gecombineerd met de allerbeste momenten uit vijftien jaar Tomorrowlandgeschiedenis.”

Luisteren naar ‘the sound of the festival’ op Tomorrowland One World Radio kan via de nieuwe app van Tomorrowland en op Tomorrowland.com.

Maar het station komt volgens de festivalorganisator in Vlaanderen en Brussel ook via DAB+ in de ether, zij het enkel van 28 februari tot 31 augustus. Dat zal logischerwijze wellicht via de nieuwe commerciële mux 5A/5D van Norkring gebeuren. Meteen lijkt nu ook de officiële startdatum van die mux een feit te zijn.

Norkring kreeg 5A/5D eind oktober toegewezen en beloofde in zijn dossier dat het deze mux op vier maand, dus tegen eind februari, in de ether zou brengen.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Norkring
Inschrijven
Abonneren op
guest

8 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rob Bakker
Rob Bakker
28 februari 2021 - 09:56 09:56

Ook op 20 km onder Amsterdam (Wilnis) op DAB+ te ontvangen in de mist en met als buitenantenne een rondom gevoelige DAB+/FM combi.

Tom
Tom
26 februari 2021 - 11:41 11:41

OWR is blijkbaar terug van weggeweest!

Dimitri
Dimitri
19 juli 2019 - 20:00 20:00

Nu ook in de ruime omgeving van Tomorrowland te beluisteren via 87.6

Frank
Frank
20 juni 2019 - 11:29 11:29

Jammer dat deze dab+ bouket van foute muziek en q summer en one world radio minder sterk is dan de dab+ waar je joe 70en joe80 mee kan ontvangen tot aan de rand van Tilburg gaat het prima maar in de stad is het helaas voorbij.

Jean
Jean
20 februari 2019 - 21:10 21:10

Als VBRO Evergreen stopt, want eigenlijk kondigen ze het zo goed als aan, komt er plaats vrij. Het zou wel een groot verlies zijn omdat VBRO Evergreen toch een apart product brengt, en zeker een waardevolle aanvulling op het aanbod is.

Koen
Koen
19 februari 2019 - 09:03 09:03

Stadsradiovlaanderen komt in maart ook op DAB+ ( volgens hun website) , ook deze nieuwe mux?

Adriaan
Adriaan
1 maart 2019 - 17:43 17:43
Antwoord aan  Koen

Deze is reeds sinds gisteren idd te beluisteren op de nieuwe MUX (5A/D) van Norkring te beluisteren, maar het signaal is tot nu toe veel zwakker dan de andere muxen van Norkring waarop bv MNM & Joe 80’s zitten

PVM
PVM
18 februari 2019 - 16:40 16:40

Prachtig initiatief, maar wel een grote concurrent dan, voor die radio’s die dezelfde stijl van muziek brengen, en dat zijn er toch een groot aantal. Ik vraag me af of dit nog financieel haalbaar is voor een groot aantal lokale en regionale zenders. Gemini is al gestopt en ik denk dat er nog een groot aantal zullen volgen.

Don`t copy text!
8
0
Deel hier gerust uw gedachtenx