fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Tomorrowland lanceert One World Radio ook op DAB+

Het dancefestival Tomorrowland lanceert vanaf vandaag Tomorrowland One World Radio, een gloednieuw digitaal radiostation met exclusieve mixes, nieuwe tracks en de beste hits uit 15 jaar Tomorrowland. Het station zal vanaf 28 februari zowaar ook via DAB+ te beluisteren zijn.

Tomorrowland viert dit jaar zijn 15de verjaardag en de verjaardagseditie komende zomer belooft “magischer dan ooit” te worden. Begin maart is er ook de eerste wintereditie in Alpe D’Huez.

Vandaag – vanaf 13 uur – komt daar een gloednieuw digitaal radioplatform bij: Tomorrowland One World Radio, 24/24 en 7/7. Volgens de organisatie werd dit ambitieuze radioproject achter de schermen al twee jaar voorbereid.

Heel wat artiesten beloven via het platform exclusieve mixes te maken, nieuwe tracks te releasen en eigen shows te presenteren. De Nederlandse dj Armin Van Buuren, die al vele jaren en met veel succes ook radio maakt, zal telkens het weekend inzetten met een ‘weekendmix’ op vrijdag. De Australische dj-zussen Nervo presenteren elk weekend The One World Radio Top 30 met de dertig populairste dancehits, gekozen door de ‘People of Tomorrow’ zelf.

“Tomorrowland One World Radio is een enorm belangrijk project voor ons festival”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “Tijdens de festivalweekends stemmen miljoenen mensen uit de hele wereld af op onze livestream en die cijfers stijgen elk jaar. Met dit project zorgen we voortaan voor een dagelijkse connectie met de Tomorrowlandcommunity en dat doen we met een programma- en muziekschema dat aangepast is aan het ritme van de dag. Met unieke content en mixes die je nergens anders hoort, gecombineerd met de allerbeste momenten uit vijftien jaar Tomorrowlandgeschiedenis.”

Luisteren naar ‘the sound of the festival’ op Tomorrowland One World Radio kan via de nieuwe app van Tomorrowland en op Tomorrowland.com.

Maar het station komt volgens de festivalorganisator in Vlaanderen en Brussel ook via DAB+ in de ether, zij het enkel van 28 februari tot 31 augustus. Dat zal logischerwijze wellicht via de nieuwe commerciële mux 5A/5D van Norkring gebeuren. Meteen lijkt nu ook de officiële startdatum van die mux een feit te zijn.

Norkring kreeg 5A/5D eind oktober toegewezen en beloofde in zijn dossier dat het deze mux op vier maand, dus tegen eind februari, in de ether zou brengen.

Tune in NOW: Tomorrowland – One World Radio. Celebrating 15 Years of Tomorrowland, non-stop in the mix. Download/update the Tomorrowland Mobile App or go to Tomorrowland.com

Geplaatst door Tomorrowland op Maandag 18 februari 2019

Celebrating 15 years of Tomorrowland. Tune in today at 13h CET here on Facebook for the launch of “One World Radio”

Geplaatst door Tomorrowland op Maandag 18 februari 2019

TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Norkring

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Norkring België, dat vorig jaar alle zenderparken van de VRT overnam, zal op 31 mei
De Europese Radio-unie (EBU) publiceerde deze week een nieuwe update van de ‘Technology Fact Sheet’
De RTBF pakt vanaf morgen (2 mei) op de Vlaamse DAB+ uit met een nieuw
Een samenvatting van de tekortkomingen Geen perspectief voor lokale radio Donderdag 4 april werd de
Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft deze voormiddag geantwoord op de vragen van Vlaams
NRJ Vlaanderen werd vanmiddag toegevoegd aan de DAB+ multiplex Vlaanderen 2 van Norkring. Dat brengt
De VRT-radio schakelde afgelopen dinsdag (5 maart) voor haar DAB+ mux over op een volledig
Tomorrowland had het vorige week al min of meer verklapt en sinds 13 uur lijkt

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
4 Personen die reageerden
AdriaanJeanKoenPVM Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
PVM
Gast
PVM

Prachtig initiatief, maar wel een grote concurrent dan, voor die radio’s die dezelfde stijl van muziek brengen, en dat zijn er toch een groot aantal. Ik vraag me af of dit nog financieel haalbaar is voor een groot aantal lokale en regionale zenders. Gemini is al gestopt en ik denk dat er nog een groot aantal zullen volgen.

Koen
Gast
Koen

Stadsradiovlaanderen komt in maart ook op DAB+ ( volgens hun website) , ook deze nieuwe mux?

Adriaan
Gast
Adriaan

Deze is reeds sinds gisteren idd te beluisteren op de nieuwe MUX (5A/D) van Norkring te beluisteren, maar het signaal is tot nu toe veel zwakker dan de andere muxen van Norkring waarop bv MNM & Joe 80’s zitten

Jean
Gast
Jean

Als VBRO Evergreen stopt, want eigenlijk kondigen ze het zo goed als aan, komt er plaats vrij. Het zou wel een groot verlies zijn omdat VBRO Evergreen toch een apart product brengt, en zeker een waardevolle aanvulling op het aanbod is.

Meer in Actueel
Wallonië: toekomstig nieuwskanaal LN24 wil ook radio
Aalst: ‘radioduel’ tijdens het carnaval
Frankrijk: RTL verliest rechtszaak tegen NRJ (audio)
Het Middagblad van 17 februari (video)
Finale: eerste editie van de ‘NRJ-Open Mic’
De kwestie Sigrid Spruyt
Sluiten