RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Tom De Cock zet volgspot op literaire debutanten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De weg naar de top van de literatuur is geplaveid met bloed, zweet en goede boeken. Ex-Donna en MNM- presentator Tom De Cock ontmoet voor Radio 1 acht ontluikende toptalenten in proza en poëzie. Ze zijn gemiddeld 29 jaar jong en staan nog aan het prille begin van hun carrière. Wie zijn ze? Wat schrijven ze? Wat lezen ze zelf?

Acht debutanten werden geselecteerd in samenspraak met de culturele sector, het Overleg Literaire Organisatoren (OLO) en Vlaams-Nederlands huis deBuren. Tom zoekt hen thuis op en duikt met hen in hun collectie, op zoek naar de boeken die hun leven veranderden. Want je bent wat je leest. Het resultaat is een podcastreeks met unieke portretten en onmeetbaar veel leesinspiratie. Acht auteurs, acht levensverhalen, acht stijlen, acht smaken. Van Lucebert tot Britney Spears. Voor elk wat wils.

° Wie ze zijn, ontdek je in deze pdf-file.

De makers van ‘Groen Gebladerte’

Ook bij het team achter deze nieuwe podcastreeks ligt de klemtoon op jong talent. Naast Tom De Cock werkten ook Sander De Keere, Anne Manteleers en Simon Debbaut-L’Ecluse mee aan dit project.

Tom De Cock (1983) verliet in juni MNM, waar hij twaalf jaar lang een dagelijks programma presenteerde, om zich toe te leggen op zijn andere passies: boeken, televisie en de opvoeding van zijn dochtertje. Voor ‘LangZullenWeLezen’ maakte hij eerder al de podcastreeks ‘Gebladerte’. Tom werkt zelf aan een nieuwe roman en zal in november live driehonderd auteurs interviewen tijdens de alternatieve online Boekenbeurs.

Sander De Keere (1992) is een opvallende Klara-stem en musicoloog. In de Youtube-video’s ‘Iedereen Klassiek’ neemt hij leken en kenners mee op muzikaal avontuur. Sander bouwt gestaag aan een eigen sound als componist en uitvoerder, met een uitgesproken liefde voor oude synthesizers en de piano. Alle muziek in ‘Groen Gebladerte’ is van zijn meesterlijke hand. Zijn werk van Sander is terug te vinden op alle streamingplatformen.

Anne Manteleers (1988) is grafisch ontwerpster, met een voorliefde voor grootstedelijke kleurpatronen en zuivere lijnen. Anne verzorgde de cover art en illustraties bij ‘Groen Gebladerte’.

Simon Debbaut-L’Ecluse (1993), pupil van Stefan Vanfleteren, fotografeert uitsluitend op film. Hij portretteerde de acht auteurs van ‘Groen Gebladerte’ met hun lievelingsboek. Samen met ‘Sabam For Culture’ gaf de VRT een jonge fotograaf de kans om zijn of haar talent te tonen met deze opdracht. Simon werd gekozen uit meer dan tweehonderd kandidaten.

‘Groen Gebladerte’, sinds donderdag 10 september, elke week een nieuwe aflevering op Radio1.be en LangZullenWeLezen.be, via de Radio 1-app en op je favoriete podcastplatform. Met ook elke vrijdag een bijbehorend portret in ‘Culture Club’ op Radio 1 tussen 18:00 en 20:00 uur. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Vijf radio-ambassadeurs voor Langzullenwelezen.be (video)

Gisteren, maandag 30 april is langzullenwelezen.be gelanceerd: het gloednieuwe lees- en boekenplatform van de publieke Lees verder

Tom De Cock spilfiguur alternatieve Boekenbeurs

De herfstvakantie staat traditiegetrouw in het teken van de Boekenbeurs. Elk jaar betekent dat een Lees verder

De VRT trekt voluit de kaart van het boek

In 2020 zet de VRT volop in op het boek, met als hoogtepunt de eerste Lees verder

Radiomaker maakt podcast over boeken

Tom De Cock praat met vijf schrijvers in nieuwe Langzullenwelezen-reeks Vanaf vrijdag 18 oktober snuistert Lees verder

‘Geletterd radiovolk’ wordt leesambassadeur

De VRT lanceerde vorige week vrijdag, 16 maart, ‘LangZullenWeLezen’, een community waarin lezers inspiratie kunnen Lees verder

De ‘Boerentoer’ van Tom De Cock

Tom De Cock is weliswaar weg bij MNM, maar (nog) niet helemaal van deze pagina's. Lees verder

Tom De Cock in de politiek? ‘ Ooit misschien eens’

Een derde boek is momenteel een stuk realistischer Dat Tom De Cock na elf jaar Lees verder

Tom De Cock verlaat MNM mét bucketlist

Tom De Cock kondigde donderdag 30 april, tijdens zijn avondprogramma, aan dat hij stopt als Lees verder

Meer over VRT Radio 1

Meer over Klara

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx