RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Tom De Cock verlaat MNM mét bucketlist

Tom De Cock kondigde donderdag 30 april, tijdens zijn avondprogramma, aan dat hij stopt als MNM-dj. Hij begon twaalf jaar geleden bij Radio Donna. Een jaar later richtte hij opvolger MNM mee op, waar hij meteen opviel tijdens het rebelse ‘De Cock Late Night’. Sinds 2012 staat hij aan het roer van het avondspitsblok ‘Planeet De Cock’. Maar dat was lang niet zijn enige radioproject bij MNM.

Tom De Cock: “Het broeide al een tijdje en tijdens de coronaquarantaine is het pas echt doorgedrongen: het is tijd voor een ander tempo en andere prioriteiten. Ik heb genoten van elk moment bij MNM, maar het is mooi geweest na acht jaar avondspits. Ik heb nog zoveel andere plannen en dromen. Schrijven, televisie maken, president van de aarde worden,… maar vooral mijn dochter eens zelf van school kunnen halen nu ze naar het eerste leerjaar gaat. Ik wil haar van heel dichtbij zien opgroeien, voor ze zo oud is dat het awkward wordt.”

“De voorbije twaalf jaar bij MNM waren geen rollercoaster maar een eindeloos pretpark. Die apenjaren in De Cock Late Night, tien Strafste Scholen, zes Marathonradio’s, een handvol Warmste Weken, honderden kleine en grote uitzendingen over de meest uiteenlopende onderwerpen, net geen duizend keer Planeet De Cock in de avondspits… Ik kan onmogelijk genoeg merci zeggen aan iedereen die dat mee mogelijk heeft gemaakt.”

Annemie Gulickx (nethoofd MNM): “Het vertrek van Tom voelt aan als het einde van een tijdperk. Toen ik in 2009 bij MNM begon, was dat als producer van De Cock Late Night, zijn licht geflipte avondprogramma. Toen was het al duidelijk dat Tom nog veel spraakmakende dingen zou doen. Hij was niet alleen de voorbije acht jaar host van zijn eigen Planeet De Cock, hij loodste de MNM-luisteraars ook meerdere keren door de verkiezingen en de examens”.

“Hij ging tien keer op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel. En dat is dan nog maar een fractie van wat hij voor MNM heeft betekend. Ik wil Tom heel erg bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de leukste zender van de wereld en ik wens hem veel succes met alle avonturen die volgen. Het zal niet meer op MNM zijn, maar we gaan nog veel van hem horen.”

Ook Tom kijkt met veel warmte terug op zijn lange carrière bij MNM: “Het gaat lang duren voor ik hier overheen ben. Ik ga de moordende deadlines niet missen, maar die microfoon, dat hier-en-nu van elke dag radio maken. Mijn luisteraars meenemen naar festivals en wereldsterren, maar ook naar verwerking en gezond verstand na 22 maart, naar uitleg bij verkiezingen of gewoon naar een goed boek”.

“Ik ben in élk gehucht van het land geweest met een micro, als het moest met een politie-escorte, een tank of een helikopter. Ik stond in de studio van MNM toen ik vader werd. Ik heb alle tractorkleuren vanbuiten geleerd. Ik heb huwelijken tussen luisteraars gearrangeerd en bijgewoond. Er zijn katten en kalfjes naar mij genoemd. Het was, kortom, een avontuur dat ik voor geen geld ter wereld had willen missen.”

De laatste uitzending van Planeet De Cock valt op donderdag 4 juni. De laatste vijf weken zal Tom nog een bucketlist afwerken met dingen die hij altijd al wilde doen op de radio, maar die er tot nog toe niet van kwamen. Met zoveel mogelijk tractors rijden, een president interviewen, een andere Tom De Cock ontmoeten, radio maken vanuit een vrachtwagen en bellen met Billie Joe Armstrong van Green Day, zijn favoriete band.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

MNM zoekt naar Strafste School #10 (video)

Gisteren, maandag 2 maart begon op MNM de nieuwe strijd om de titel van De Strafste Lees verder

MNM zet 4 stippen tegen pesten

Afgelopen vrijdag ging de Vlaamse Week tegen pesten van start. Ook MNM steunt de STIP Lees verder

Loop samen met MNM de Warmathon

Tijdens ‘De Warmste Week’ zal MNM live programma’s maken en online verslag uitbrengen vanop de zes Warmathons. De radiostudio Lees verder

Vanaf morgen extra veel Vlaamse muziek op VRT-radio’s

'Steun Vlaamse artiesten en speel hun muziek'. Die oproep van de muzieksector viel bij de Lees verder

Update programmawijzigingen bij VRT-radio

VRT heeft diverse events en programma's afgelast of verplaatst naar aanleiding van de Coronacrisis. De Lees verder

Blad 317: MNM, Dalle en Spotify (audio/video)

Geen glaasje op? Dan hebt u helemaal gelijk en mogelijk naar deze wijze raad geluisterd Lees verder

Peter Van de Veire neemt afscheid van MNM

Peter Van de Veire kondigde deze ochtend - donderdag 2 december - aan dat hij Lees verder

MNM1000: Coldplay na 10 jaar weer op nummer 1

De dertiende editie van de MNM1000, de lijst met de favoriete songs van de MNM-luisteraars, Lees verder

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x