RadioVisie

  • .
    .

Tom De Cock in de politiek? ‘ Ooit misschien eens’

Een derde boek is momenteel een stuk realistischer

Dat Tom De Cock na elf jaar opstapt bij MNM dat wisten we, want de presentator maakte dat vorige week woensdag (29 april) zelf bekend. Naast een hele degelijke radiomaker is en blijft hij immers ook iemand die zijn persoonlijke public relations uitstekend weet te verzorgen. En dat laatste opent misschien perspectieven voor een nieuwe loopbaan, nà de radio?

In Het Nieuwsblad laat hij enigszins, of toch niet – zie de meest recente staking bij de VRT tegen het ontslag van CEO Paul Lembrechts – waarin De Cock tegen de stroom in ging, optekenen dat hij ooit eens in de politiek wil gaan. “Dat wil ik niet doen als BV, maar als een burger die tijdens een legislatuur mee nadenkt. Ik zit elke dag zo dicht op het nieuws en op de mensen, dat ik wel meningen heb over wat ik kan doen. En wanneer ik in het Vlaams en Europees Parlement kom, gaat mijn hart altijd sneller slaan. Alleen heb ik een allergie aan particratie. (lacht) Dus daar zijn nog absoluut geen plannen voor. Ooit misschien eens.”

Wat hij verder in de nabije toekomst gaat doen, ligt nog niet honderd procent vast. “Ik wil dit jaar nog zeker een derde boek schrijven, daar ben ik mee bezig. Bij de VRT zijn er gesprekken over een opvolger voor een podcast over boeken, zoals ik deed rond Nieuwjaar. Welke vorm dat vervolg krijgt, moet nog blijken. En er zijn heel prille tv-plannen met de VRT. Maar eerst nog even genieten van mijn bevoorrechte stoel hier bij MNM.” (lacht)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx