RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

TM Studios brengt jinglepakketten opnieuw uit (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

TM Studios in Dallas brengt in 2020 vijf oude jinglepakketten opnieuw uit. Om welke het gaat, werd nog niet bekend gemaakt, behalve eentje. Southern California’s KIIS, destijds geproduceerd onder de vlag van TMCI (TM & Century 21), mag de spits afbijten.

Dit pakket uit 1989 telt zeventien cuts en is origineel ingezongen voor KISS FM in Los Angeles. De muziek is geremixed en geremastered in Los Angeles en daarna in Dallas voorzien van extra elementen. Opvallend genoeg ook nu weer voor 102.7 KISS FM in de ‘stad der engelen’, door de oorspronkelijke klant. Waarschijnlijk is dat gedaan om de klank van destijds te benadrukken. 

In het filmpje zie je de opnames van de zogeheten vocal sessions. Destijds waren de koorleden de grote jingle-namen van toen. Nu is dat net zo, waarbij één van hen de… zoon is van een lid van toen, en nu nog steeds meezingt. Jim Clancy, zoon van Greg Clancy. Jim doet ook de presentatie van de video, want hij is tevens de leider van het koor.

Behind The Scenes of a Classic Jingle Session

View our behind the scenes video of a 2019 vocal session, remastering a classic, as sung for the original client Kiis FM Los Angeles back in 1989. A little inner geek Christmas present from us to you. 🔊*Sound On'🔊 and enjoy!In 2020 we're remixing 5 packages from the archives, we've baked the reels, we've digitally remastered them and added even more amazing elements. Imagine being a classic hits station playing 80's and sounding like a CHR from those days. Available soon from TM Studios 😄#JinglesEvolved #BTS #Radio

Posted by TM Studios on Friday, December 20, 2019

TM Studios denkt dat veel CHR radiostations (Contemporary Hit Radio) met 80’s muziek op de playlist, de jingles opnieuw willen gebruiken, maar met de technische kwaliteit van nu. Vroeger werden veel jingles met zeven koorleden ingezongen (foto bovenaan). Dat is een zeldzaamheid geworden. Om de oude klank te benadrukken, doet TM Studios dat nu opnieuw. Destijds waren koorleden helemaal gespecialiseerd in dit soort werk. Nu is dat net zo, waarbij één van hen de zoon is van een jingle-singer, die toen al en nu ook weer meezingt. Het gaat om Jim Clancy, zoon van Greg Clancy.

In de tijd van Studio Dragonfly had TM Studios alle oude pakketten nog als demo online staan. Nu dat niet meer het geval is, zette Jingoeweb.nl de Southern Calofornia’s KIIS demo uit 1989 op Soundcloud. De nieuwe mix van Southern Calofornia’s KIIS komt naar verwachting nog deze maand 2020 op de markt. (Jingleweb.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx