RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Tineke: zes decennia radio worden gevierd

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Haar voornaam werd een (media)merk

Het zijn niet echt leeftijdsgenoten wegens een leeftijdsverschil van twaalf jaar, toch maakten ze radio in dezelfde periode. Meer nog, ze waren de absolute voortrekkers in wat toen nog bijna uitsluitend een mannenwereld was. Lutgart Simoens (92) zorgde voor de vrouwelijke toets in Vlaanderen, Tineke de Nooij (79) deed dat in Nederland. De ene bij de openbare omroep, de andere bij Radio Veronica. Maar er is nog een significant verschil…

Lutgart ging in 1993 ging met pensioen, Tineke maakt nog steeds radio. Al zestig jaar lang. En dat wordt gevierd – op geheel eigen wijze – met een podcastreeks. Vanaf morgen, vrijdag 11 september is er wekelijks een nieuwe aflevering van ‘De TinekePodcast’ op de website en via de app van NPO Radio 5. Uiteraard ook terug te vinden bij de bekende streamingsdiensten.

De podcast zit vol verhalen, anekdotes en herinneringen. Ze vertelt over alles wat haar bezighoudt, de actuele zaken maar ook de gewone huis-, tuin- en keukendingen, ze deelt de mooiste anekdotes en spreekt met collega-radiolegendes. Tineke neemt de luisteraar ook mee terug in de tijd. Naar onder andere haar ouderlijk huis, waar alles acht decennia geleden begon en naar haar tijd bij de zeezender Veronica. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Naast het feit dat Tineke zestig jaar in het vak zit, bestaat haar ‘TinekeShow’ ook tien jaar. De eerste aflevering werd in 2010 uitgezonden bij MAX op NPO Radio 5. Op zaterdag 26 september wordt er, tussen 12:00 en 14:00 uur, stilgestaan bij dit dubbele jubileum. Hierover zal binnenkort meer bekendgemaakt worden op Tinekeshow.nl.

Tineke de Nooij (79) begon haar radiocarrière in 1960 bij Radio Veronica. De jingle én tune 1,2,3,4,5,6,7,8,9 Tineke! is voor veel mensen een begrip. Op televisie presenteerde ze succesvolle programma’s als ‘Koffietijd met Tineke’ en de show die enkel haar voornaam droeg ‘Tineke’. En wie zijn of haar voornaam kan omzetten in een begrip, is een icoon. Bij leven en welzijn…


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx