RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Tineke niet bij Vintage maar gewoon op Radio Veronica (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Tineke de Nooij is vanaf volgende maand iedere zaterdag- en zondagavond met een eigen programma op Radio Veronica te horen, dat heeft Talpa gisteren, maandag 4 juli, bekendgemaakt. Eerder was er nog sprake van dat het 81-jarige radio-icoon alleen zendtijd zou krijgen op het digitale themakanaal Vintage Veronica. Maar vanaf 13 augustus is De Nooij van 23:00 tot 00:00 uur te horen, bij het reguliere Veronica.

De Nooij gaf vorige week tijdens een speciale thema-uitzending op Veronica aan graag weer radio te willen maken. De presentatrice was eerder dit jaar nog met pensioen gegaan maar vond het maar niets om thuis te zitten. Veronica-zendermanager Rob Stenders, die destijds ook bij de uitzending aanwezig was, bood De Nooij direct zendtijd aan. “Wie Radio Veronica zegt, zegt Tineke. Vanaf het schip tot aan Hilversum, Tineke was erbij en is een radiovrouw in hart en nieren. Als zij aangeeft dat ze weer radio wil maken, wie zijn wij dan om daar geen gehoor aan te geven“, zei hij.

De Nooij nam eind januari na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma TinekeShow voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Met een doorstart op Veronica keert De Nooij terug bij haar roots. Ze was in 1960 betrokken bij de oprichting van de zeezender Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke deejay van Nederland. (Foto bovenaan)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx