fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Tilburg: Kermis FM op herhaling

Door het gedwongen thuis blijven als onderdeel van de strenge maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus, blijven originele initiatieven zich in een razendsnel tempo vermenigvuldigen. Zo herhalen de medewerkers van Kermis FM in het Brabantse Tilburg de uitzendingen van verleden jaar via een YouTube kanaal en via de eigen website. Dit met als doel de verveling tegen te gaan.

Kermis FM werd vanaf 19 juli 2009 vanuit een mobiele studio op het Pïusplein, als ondersteuning voor de lokale tiendaagse foor georganiseerd. Het idee kwam van Arno Leblanc die, om de kosten van een dergelijke evenementenzender binnen de perken te houden, met een aantal vrienden een vereniging oprichtte. Het doel was om met de hulp van vrijwilligers, de bezoekers van het grootste Europese tijdelijke pretpark feilloos door de drukte te loodsen.

Nieuwsuitzendingen, verkeersinformatie en rechtstreekse verslagen van bij de opvallendste attracties vormden het concept, dat al snel een verlengstuk via de televisie zou krijgen. Een eigen kanaal, Omroep Tilburg, de evenementenkanalen van UPC, Ziggo en het themakanaal NPO 3 versnelden de landelijke bekendheid. Zelfs tijdens de winterfoor werden talrijke programma’s uitgezonden waarbij men van de mogelijkheden van YouTube gebruik maakte.

Enorm veel sympathie

De jaarlijkse terugkeer van Kermis FM werd een geliefde traditie. Zelfs nationale zenders zoals Radio 538, Qmusic, 100%NL, 3FM en NPO Radio 2 geloofden in de noodzaak van een dergelijke ‘leerschool’ waarbij het opkomend radiotalent gekoppeld werd met de vertrouwde namen als Domien Verschuuren, Giel Beelen, Arend Langenberg, Mattie Valk, Lindo Duvall, Corné Klijn, Ivo van Breukelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Jeroen kijk in de Vegte.

Zij aarzelden niet om de komende generatie presentatoren hun kennis ter beschikking te stellen. Rob Stenders  maakte er zelfs een gewoonte van om telkens een dag langs te komen. Bovendien werd er voortdurend aandacht geschonken aan de vormgeving waarbij het Hilversumse bedrijf The Rocketeers van Joost Griffioen, dat tevens de jingles voor de ‘Global Dance Chart Top 40’ met Wessel van Diepen ontwierp, steeds met frisse en -vooral- wervelende pakketten uitpakte.

De huidige pandemie wierp echter een dreigende schaduw over de organisatie van de doorgaans massaal bezochte zomerfoor. Om toch de hoofdopdracht, het combineren van gevestigde dj’s met jong talent alsnog getrouw te blijven, wordt het integrale radio- en televisieaanbod van de Kermis in 2019 vanaf vandaag 10 april, tot en met 19 april aanstaande heruitgezonden. Zo krijgen de kijkers de gelegenheid om te doneren. Bovendien krijgen de jongeren, die van het grote mediawerk willen proeven, de gelegenheid om zich bij de initiatiefnemers te melden. (FVM)


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 505: Extra Gold, reclame en Radio gaga (video)

Gestorven in 2003 en toch zit nog geen spatje sleet op op deze radiomaker! Corona-crisis Lees verder

Kicken op radio en zo – 81

Waarom de NTR beter kan stoppen met Dream School Wat?! Gaat Kicken zich ineens in Lees verder

Het radiodagboek van 22 mei – 143 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2010: Norkring sluit eerste selectieprocedure af

Norkring België, dat vorig jaar alle zenderparken van de VRT overnam, zal op 31 mei Lees verder

Het radiodagboek van 20 mei – 141 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Spin-off van ‘Thuis’ exclusief op de radio

Voor alle fans die hun dagelijkse fictiereeks niet willen missen tot na de zomer, heeft Lees verder

Blad 498: Radio 2, Radio Gator, Radio Minerva en TROS FM (video)

Als er dan toch moet worden gestemd, dan liefst zo snel mogelijk en op een Lees verder

Het radiodagboek van 17 mei (138)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, deejays, nederland, tv
VS: Radiogroepen sturen medewerkers naar huis

Het is vandaag 10 april… 1977 (audio)

2003: Mark Coenen over de nieuwe Studio Brussel

Het radiodagboek van 10 april – 101 (audio)

Blad 465: Radio 2, FM Goud en Willy

KL85: Past, present and future in één radiostation

Sluiten