RadioVisie

  • .
    .

Tilburg: Kermis FM op herhaling

Door het gedwongen thuis blijven als onderdeel van de strenge maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus, blijven originele initiatieven zich in een razendsnel tempo vermenigvuldigen. Zo herhalen de medewerkers van Kermis FM in het Brabantse Tilburg de uitzendingen van verleden jaar via een YouTube kanaal en via de eigen website. Dit met als doel de verveling tegen te gaan.

Kermis FM werd vanaf 19 juli 2009 vanuit een mobiele studio op het Pïusplein, als ondersteuning voor de lokale tiendaagse foor georganiseerd. Het idee kwam van Arno Leblanc die, om de kosten van een dergelijke evenementenzender binnen de perken te houden, met een aantal vrienden een vereniging oprichtte. Het doel was om met de hulp van vrijwilligers, de bezoekers van het grootste Europese tijdelijke pretpark feilloos door de drukte te loodsen.

Nieuwsuitzendingen, verkeersinformatie en rechtstreekse verslagen van bij de opvallendste attracties vormden het concept, dat al snel een verlengstuk via de televisie zou krijgen. Een eigen kanaal, Omroep Tilburg, de evenementenkanalen van UPC, Ziggo en het themakanaal NPO 3 versnelden de landelijke bekendheid. Zelfs tijdens de winterfoor werden talrijke programma’s uitgezonden waarbij men van de mogelijkheden van YouTube gebruik maakte.

Enorm veel sympathie

De jaarlijkse terugkeer van Kermis FM werd een geliefde traditie. Zelfs nationale zenders zoals Radio 538, Qmusic, 100%NL, 3FM en NPO Radio 2 geloofden in de noodzaak van een dergelijke ‘leerschool’ waarbij het opkomend radiotalent gekoppeld werd met de vertrouwde namen als Domien Verschuuren, Giel Beelen, Arend Langenberg, Mattie Valk, Lindo Duvall, Corné Klijn, Ivo van Breukelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Jeroen kijk in de Vegte.

Zij aarzelden niet om de komende generatie presentatoren hun kennis ter beschikking te stellen. Rob Stenders  maakte er zelfs een gewoonte van om telkens een dag langs te komen. Bovendien werd er voortdurend aandacht geschonken aan de vormgeving waarbij het Hilversumse bedrijf The Rocketeers van Joost Griffioen, dat tevens de jingles voor de ‘Global Dance Chart Top 40’ met Wessel van Diepen ontwierp, steeds met frisse en -vooral- wervelende pakketten uitpakte.

De huidige pandemie wierp echter een dreigende schaduw over de organisatie van de doorgaans massaal bezochte zomerfoor. Om toch de hoofdopdracht, het combineren van gevestigde dj’s met jong talent alsnog getrouw te blijven, wordt het integrale radio- en televisieaanbod van de Kermis in 2019 vanaf vandaag 10 april, tot en met 19 april aanstaande heruitgezonden. Zo krijgen de kijkers de gelegenheid om te doneren. Bovendien krijgen de jongeren, die van het grote mediawerk willen proeven, de gelegenheid om zich bij de initiatiefnemers te melden. (FVM)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Golfoorlog in Newcastle voorbij: TV-piraat is weg

Met de bevestiging van de overname door het Public Investment Fonds eindigde het (discreet) getouwtrek Lees verder

“Presentator moet hoog nodig muziekcursus gaan volgen” (video)

Veel 70-plussers ontdekten de radio definitief in de jaren… zeventig van de vorige eeuw omdat Lees verder

Blad 933: MENT, lulu.fm, NPO Radio 4

• Marc Boon brengt meerwaarde naar MENT • lulu.fm verbindt zes homo-metropolen via DAB+ • Lees verder

Blad 929: Xmas-kanalen, Roparun, MENT, Rode Neuzen (audio)

• Nederland: Aftrap van twee kerstmisradio's en een Roparunradio • Luc Steeno en Herbert Verhaeghe Lees verder

MNM: sprekende vuilnisbakken op school (video)

Voor de elfde keer al begint op MNM de strijd om de mooiste titel die Lees verder

Blad 902: Platenkast, Taalfluisteraar, Primephonic

• De nieuwe Platenkast-gasten van Stefan Ackermans • Hoeveel Vlaamse liedjes draaien ze (intussen) in Lees verder

Dringend gezocht: sloophamer voor radio & tv-zender (video)

Hans Knot gaat (nostalgisch) terug naar 1964 Het jaar waarin in opdracht van de overheid Lees verder

Blad 898: VRT, Extra Gold, Siska Schoeters (video)

• Gooi die partijkaart maar weg, de VRT zoekt onafhankelijke bestuurders • Zondag kan u Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x