RadioVisie

  • .
    .

Thomas More start met Visual Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nieuwe studio voor nieuw opleidingstraject Radio

In een Visual Radiostudio maak je radio en tv tegelijk. De online luisteraar ziet de radiomaker en zijn gasten live aan het werk en hij krijgt ook foto’s, filmfragmenten of videoclips te zien. Thomas More investeerde voor haar mediaschool op Campus De Ham als eerste hogeschool in zo’n radiostudio. De studenten van de opleidingen Journalistiek, Communicatiemanagement, Media en Entertainment Business en Toegepaste Audiovisuele Communicatie gaan er volgend academiejaar mee aan de slag.

“Thomas More wil de mediastudenten van de toekomst afleveren”, zegt radiodocent en StuBru-presentator Nelles De Caluwé. “Een Visual Radiostudio kon dus niet ontbreken op onze mediacampus. Onze nieuwe studio is nu uitgerust met drie robotcamera’s die volledig automatisch worden gestuurd. Los van de live camerafeed kunnen radiostudenten nog foto’s, videoclips of extra info onderaan in beeld meegeven. Zo krijgen hun programma’s een extra leven online, net zoals bij de grote spelers.”

Nieuwe studierichting Radio

De visual radiostudio zal ook nodig zijn voor de nieuwe richting ‘Radio’, binnen de bachelor-na-bacheloropleiding Toegepaste Audiovisuele Communicatie (batac), die Thomas More vanaf september opstart. “We merken een grote interesse bij jongeren om na hun basisopleiding nog verder te studeren om zo in de radiosector te starten”, zegt Roos Van Acker, één van de bezielers achter de schermen van de nieuwe richting. “We hebben al heel wat enthousiaste radiomakers met naam en faam  gevonden die hun schouders mee onder dit project willen zetten: Tomas De Soete, Peter Van de Veire, Mark Coenen …  om er maar een paar te noemen. Studenten die reeds een bachelor- of masterdiploma op zak hebben kunnen zo op één jaar tijd de knepen van het radiovak leren. En dat natuurlijk op een state-of-the-art mediacampus.”

De mediaschool op Campus De Ham

De mediaschool van Thomas More op Campus De Ham in Mechelen verzamelt alle media- en communicatieopleidingen van de hogeschool: de bachelors Journalistiek, Communicatiemanagement, Media en Entertainment Business en Informatiemanagement en Multimedia. Ook de bachelor-na-bachelor Toegepaste Audiovisuele Communicatie en de postgraduaten Belgian Advertising School, International Researchjournalistiek en Content Strategy and Customer Experience maken deel uit van de mediaschool. Samen zijn deze opleidingen goed voor meer dan 1.600 studenten en 125 expert-docenten.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx