RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Thomas More lanceert Radio ROEM

De hogeschool Thomas More heeft nu ook een eigen radiozender. Radio ROEM zendt elke vrijdagmiddag live uit vanop een van de campussen. Warme radio met verzoeknummers, interviews en verhalen door en voor studenten en medewerkers.

De jonge helden die professioneel de knoppen en de microfoons van de mobiele studio bedienen, zijn studenten van de banaba Toegepaste Audiovisuele Communicatie en Journalistiek. De eerste live-uitzending van Radio ROEM heeft vandaag – vrijdag 19 november – plaats van 10 tot 14 uur op de Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver.

“Onze hogeschool is verspreid over de hele provincie”, zegt directeur People & Community Evelyne Eykelberg, “2.000 medewerkers en 20.000 studenten op verschillende campussen, maar met een gedeelde frequentie. Een verbindende studentenzender leek ons een ideaal kanaal om al die verhalen met elkaar te delen en echte banden te smeden.”

Radio ROEM

(De Nayer) Na de ROEM-liveshow is er nu Radio ROEM 📻, het enige echte radiokanaal van Thomas More.📡 Studenten @batactm trekken naar alle campussen om daar live radio te maken. Onze campus (De Nayer) is volgende week vrijdag 19-11-2021 aan de beurt!Check thomasmore.be/radioroem en🎵 vraag je verzoeknummer aan🎤 deel een leuk verhaal👋🏾 doe de groetjes📍 Lier 12.11📍 De Nayer 19.11📍 Antwerpen 26.11📍 Geel 3.12📍 Mechelen 10.12Meer info vind je op student.thomasmore.be/stuvo#wearemore #poweredbystuvo #radioroem #grasveld #inkomhal #weersafhankelijk #wearedenayer

Posted by Elektronica-ICT Thomas More on Monday, November 8, 2021

Op vrijdagmiddag strijken de studenten van Radio ROEM neer op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver voor een live-uitzending van vier uur. Daar brengen ze de campus en alles wat daar leeft als het ware ‘in beeld’ voor de hele meeluisterende hogeschoolcommunity niet alleen op De Nayer zelf, maar ook in Antwerpen, Mechelen, Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar, op de campus, op kot of thuis. Radio ROEM is er immers voor de hele Thomas More-community: studenten én medewerkers.

“Onze studenten staan borg voor goed gemaakte live radio”, zegt radiodocent en StuBru-presentator Nelles De Caluwe, die het project begeleidt. “Hun recept? Toffe reportages, verrassende live-interviews, ontroerende verhalen en swingende verzoeknummers.”

De nieuwe éénjarige specialisatie Radio is een van de paradepaardjes op mediacampus De Ham in Mechelen. De bachelor-na-bachelor leidt allround radiomakers op met de modernste middelen. Naast de drie studio’s op de campus pakt de opleiding straks ook nog uit met een echte studio op wielen. Radio ROEM zal dan nog vlotter ter plaatse geraken.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Lo Radio gooit de handdoek

In het Oost-Vlaamse Lochristi viel gisteren vrij onverwacht het doek over de lokale internetradio Lo Lees verder

Blad 1378: Spotify, Bel RTL, Radio Liberty

• Spotify: quotering voor podcasts • BEL RTL doet er nog een half dozijn webstreams Lees verder

Oilsjt Mjoezik en WieWerEt gaan pijltjes gooien

Oilsjt Mjoezik en WieWerEt organiseren een dartswedstrijd voor alle Aalsterse carnavalsgroepen. Het annuleren van het Lees verder

Blad 1375: Urgent FM, Radio Barbier, Meindert (video)

• De bijzondere Gentse plekjes van het radioprogramma Fiere Stede • Radio Barbier houdt de Lees verder

Blad 1374: PROS, Giel Beelen, Elvis Costello

• Radio PROS houdt tweede taartenslag • Giel Beelen haalt zijn kruidenmengsel uit de handel Lees verder

Studio Brussel promoveert Vuurland tot nieuwe muziekstream

Een nieuwe dag, een nieuwe radiostream. Het is een boutade, maar heel ver zitten we Lees verder

Nieuwe ‘topzender’ met een ‘bam’

TOPradio, het moet zowat de oudste netwerkradio van dit landsgedeelte zijn, blijft met een rustige Lees verder

Mi Amigo Radio (de échte) start op 8 januari

Na een té enthousiaste aankondiging om te beginnen op 30 oktober 2021 ... won de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x