RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Thomas More lanceert Radio ROEM

De hogeschool Thomas More heeft nu ook een eigen radiozender. Radio ROEM zendt elke vrijdagmiddag live uit vanop een van de campussen. Warme radio met verzoeknummers, interviews en verhalen door en voor studenten en medewerkers.

De jonge helden die professioneel de knoppen en de microfoons van de mobiele studio bedienen, zijn studenten van de banaba Toegepaste Audiovisuele Communicatie en Journalistiek. De eerste live-uitzending van Radio ROEM heeft vandaag – vrijdag 19 november – plaats van 10 tot 14 uur op de Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver.

“Onze hogeschool is verspreid over de hele provincie”, zegt directeur People & Community Evelyne Eykelberg, “2.000 medewerkers en 20.000 studenten op verschillende campussen, maar met een gedeelde frequentie. Een verbindende studentenzender leek ons een ideaal kanaal om al die verhalen met elkaar te delen en echte banden te smeden.”

Radio ROEM

(De Nayer) Na de ROEM-liveshow is er nu Radio ROEM 📻, het enige echte radiokanaal van Thomas More.📡 Studenten @batactm trekken naar alle campussen om daar live radio te maken. Onze campus (De Nayer) is volgende week vrijdag 19-11-2021 aan de beurt!Check thomasmore.be/radioroem en🎵 vraag je verzoeknummer aan🎤 deel een leuk verhaal👋🏾 doe de groetjes📍 Lier 12.11📍 De Nayer 19.11📍 Antwerpen 26.11📍 Geel 3.12📍 Mechelen 10.12Meer info vind je op student.thomasmore.be/stuvo#wearemore #poweredbystuvo #radioroem #grasveld #inkomhal #weersafhankelijk #wearedenayer

Posted by Elektronica-ICT Thomas More on Monday, November 8, 2021

Op vrijdagmiddag strijken de studenten van Radio ROEM neer op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver voor een live-uitzending van vier uur. Daar brengen ze de campus en alles wat daar leeft als het ware ‘in beeld’ voor de hele meeluisterende hogeschoolcommunity niet alleen op De Nayer zelf, maar ook in Antwerpen, Mechelen, Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar, op de campus, op kot of thuis. Radio ROEM is er immers voor de hele Thomas More-community: studenten én medewerkers.

“Onze studenten staan borg voor goed gemaakte live radio”, zegt radiodocent en StuBru-presentator Nelles De Caluwe, die het project begeleidt. “Hun recept? Toffe reportages, verrassende live-interviews, ontroerende verhalen en swingende verzoeknummers.”

De nieuwe éénjarige specialisatie Radio is een van de paradepaardjes op mediacampus De Ham in Mechelen. De bachelor-na-bachelor leidt allround radiomakers op met de modernste middelen. Naast de drie studio’s op de campus pakt de opleiding straks ook nog uit met een echte studio op wielen. Radio ROEM zal dan nog vlotter ter plaatse geraken.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 979: Radio Noordzee, Tequila, NPO themakanalen

• Ook kerstkanaal van Radio Noordzee keert terug • Jaarlijkse quiz van Radio Tequila afgelast Lees verder

Blad 974: Spotify, Alhara, Radio Rand (audio & video)

• Spotify verwijdert shuffle-knop op verzoek van Adele • Radio voor de Palestijnse zaak • Lees verder

Blad 971: Studio 100, Veronica, KINK

• Studio 100 komt nog wat meer piepen op de radio (online) • Black van Lees verder

Onderzoek digitale radio Vlaanderen 2021: de details

In opdracht van de Vlaamse overheid deed het onderzoeksbureau Ipsos voor het vierde jaar op Lees verder

Sinterklaasradio in veelvoud

Sinterklaas en Nederland… het is een raar verhaal (geworden). Al draait het minder om de Lees verder

Blad 965: Apple Music, One World Radio, Sky Radio

• Apple Music: ook Parijs krijgt eigen radiostudio • 1.000 dagen One World Radio: megamix Lees verder

Blad 964: TOPradio, Ross Revenge en de saxofoon (audio)

• TOPschaamteloos: het vierde themakanaal van TOPradio • BBC2 bezoekt de 'antieke' Ross Revenge • Lees verder

Blad 962: Elien, carnavalsradio, Mi Amigo

• Nieuwe stem bij Willy: Elien D'Hooge • Nog meer carnavalsradio in Aalst en Halle Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x