RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Thomas More lanceert Radio ROEM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De hogeschool Thomas More heeft nu ook een eigen radiozender. Radio ROEM zendt elke vrijdagmiddag live uit vanop een van de campussen. Warme radio met verzoeknummers, interviews en verhalen door en voor studenten en medewerkers.

De jonge helden die professioneel de knoppen en de microfoons van de mobiele studio bedienen, zijn studenten van de banaba Toegepaste Audiovisuele Communicatie en Journalistiek. De eerste live-uitzending van Radio ROEM heeft vandaag – vrijdag 19 november – plaats van 10 tot 14 uur op de Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver.

“Onze hogeschool is verspreid over de hele provincie”, zegt directeur People & Community Evelyne Eykelberg, “2.000 medewerkers en 20.000 studenten op verschillende campussen, maar met een gedeelde frequentie. Een verbindende studentenzender leek ons een ideaal kanaal om al die verhalen met elkaar te delen en echte banden te smeden.”

Radio ROEM

(De Nayer) Na de ROEM-liveshow is er nu Radio ROEM 📻, het enige echte radiokanaal van Thomas More.📡 Studenten @batactm trekken naar alle campussen om daar live radio te maken. Onze campus (De Nayer) is volgende week vrijdag 19-11-2021 aan de beurt!Check thomasmore.be/radioroem en🎵 vraag je verzoeknummer aan🎤 deel een leuk verhaal👋🏾 doe de groetjes📍 Lier 12.11📍 De Nayer 19.11📍 Antwerpen 26.11📍 Geel 3.12📍 Mechelen 10.12Meer info vind je op student.thomasmore.be/stuvo#wearemore #poweredbystuvo #radioroem #grasveld #inkomhal #weersafhankelijk #wearedenayer

Posted by Elektronica-ICT Thomas More on Monday, November 8, 2021

Op vrijdagmiddag strijken de studenten van Radio ROEM neer op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver voor een live-uitzending van vier uur. Daar brengen ze de campus en alles wat daar leeft als het ware ‘in beeld’ voor de hele meeluisterende hogeschoolcommunity niet alleen op De Nayer zelf, maar ook in Antwerpen, Mechelen, Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar, op de campus, op kot of thuis. Radio ROEM is er immers voor de hele Thomas More-community: studenten én medewerkers.

“Onze studenten staan borg voor goed gemaakte live radio”, zegt radiodocent en StuBru-presentator Nelles De Caluwe, die het project begeleidt. “Hun recept? Toffe reportages, verrassende live-interviews, ontroerende verhalen en swingende verzoeknummers.”

De nieuwe éénjarige specialisatie Radio is een van de paradepaardjes op mediacampus De Ham in Mechelen. De bachelor-na-bachelor leidt allround radiomakers op met de modernste middelen. Naast de drie studio’s op de campus pakt de opleiding straks ook nog uit met een echte studio op wielen. Radio ROEM zal dan nog vlotter ter plaatse geraken.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Zorgradio ‘De Goeie Ouwe Tijd’ live vanuit Turnhout

Met de muziek van vroeger en interviews met als thema's 'dag van de zorg', 'beleefwandeling', Lees verder

Blad 1472: Benjamin Dalle, Dominiek Savio, Grandprix Radio

• Erkenningen lokale radio's: 22 dossiers voor 10 pakketten • Feestdag mét radio in Dominiek Lees verder

Mister Soulshow is back in town

Na een lange onderbreking werd het wachten op de terugkeer eindelijk beloond. Ferry Maat, de Lees verder

Elfjarigen maakten radio bij PROS

Na drie jaar - u weet intussen wel waarom - namen twintig leerlingen van het Lees verder

Sterke winst Grand Prix Radio dankzij Max

Aanvankelijk een kleinschalige project, maar de afgelopen maand doorgestoten naar de top 10 van meest Lees verder

Qmusic NL: het meest online beluisterd

Qmusic was in maart het meest beluisterde radiostation online in Nederland. Dit blijkt uit de Lees verder

Blad 1461: Marc Vossen, Klara, PROS (audio)

• Wallonië: sterke financiële cijfers voor de NGroup • Klara gaat verder op de videotoer Lees verder

Blad 1460: Radio Kroeto, MNM, Bruzz (video)

• Radio Kroeto brengt Vlaamse en Oekraïense jongeren samen • Video: de smoel van de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x