RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

The Picknicks belandden uitgerekend onder de stoelpoot van Caroline

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Van alle plagen die de Mi Amigo boord-deejays konden achtervolgen, was een wespenplaag in de zomer van 1977 wel de meest onverwachte. Verder vormden de acties van de Belgische en Britse overheid tegen de bevoorrading van het zendschip de MV Mi Amigo een extra plaag. Ondanks dat stond augustus meer dan ooit in het teken van de verdwenen zeezenders, en van Mi Amigo en Caroline die wel gewoon in de ether waren gebleven. 

Mi Amigo Top 50 van 27 august 1977 digitaal herwerkt

Halverwege die zomermaand werd onder de naam ‘Flashback ’67‘ herdacht dat de meeste Britse zeezenders tien jaar eerder stopten. Caroline en Mi Amigo waren een decennium later wel het overtuigende bewijs dat het tijdperk ‘radio vanaf zee’ nog niet voorbij was. Veronica, zelf na 31 augustus 1974 als zeezender gestopt, zond als officiële Nederlandse omroep ‘The day the Music died’ uit. Daarin trad ook Stan Haag op die met zijn Spaanse werkvergunning voor ADOC-music in Playa d’ Aro niet illegaal bezig was en dus door de Nederlandse overheid ongemoeid werd gelaten. Anders lag dat voor boord-deejay Frank van der Mast, die onherkenbaar in beeld kwam omdat zijn werk op het zendschip volgens de Nederlandse wetgeving wél strafbaar was.   

Aan boord van de MV Mi Amigo zaten Marc Jacobs, Herman de Graaf en de Britse collega’s van Radio Caroline. Dat station zond de hele dag uit op 319 meter middengolf, Mi Amigo was te beluisteren op de 212 meter. Op 22 augustus werden er op proef Mi Amigo-avonduitzendingen gestart waarmee het station, flink in de fading, tot 21:00 uur uitzond. De Mi Amigo-organisatie hoopte dat instellingen met een maatschappelijk of geestelijk doel die zendtijd van 19:00 tot 21:00 uur zouden gaan huren. De belangstelling bleef echter uit en de extra uren bleken al snel een onnodige belasting voor het tweekoppige boordteam van Mi Amigo. Daarom kreeg de nieuwste deejay, Ferry Eden, het verzoek om in zijn eigen Utrechtse studio aan dit programma invulling te geven. Door allerlei bevoorradingsproblemen kwamen die ‘Hof van Eden’-programma’s pas in de loop van oktober aan boord.

De Top 50 van 27 augustus 1977 werd door Marc Jacobs gepresenteerd. Van deze afleveringen zijn – net als de maanden ervoor – de gegevens niet compleet. In dit geval ontbreekt bij een aantal platen de notering van de week ervoor. Van eerdere lijsten uit de lente en zomer van 1977 mist vaak alle informatie. Sinds begin dat jaar en het vertrek van Peter van Dam was de Top 50 namelijk een live-programma geworden en er was geen gedrukt exemplaar meer beschikbaar. De lijst werd nogal eens via een radioverbinding tussen land en het zendschip aan de boord-deejays doorgegeven. 

Als van het programma geen opnames bewaard zijn gebleven, dan ontbreekt dus elke informatie. Opvallend is ook dat in deze aflevering diverse platen ontbraken, zoals Jacques Dutronc (39) en Sheila & Black Devotion (37). Volgens Marc Jacobs was op The Picknicks (25) uitgerekend de stoelpoot van één van de Caroline-deejays beland… erruggg jammer! Om ze 44 jaar later alsnog allemaal te horen ben je op zaterdag 28 augustus 2021 tussen 12:00 en 15:00 uur uitgenodigd bij FouteMuziekRadio waar Ferry de Mi Amigo Top 50 van 27 august 1977 digitaal herwerkt heeft tot de eisen die in 2021 aan zo’n uitzending worden gesteld.  (FB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 723: Omroep Voeren, Ferry Eden, Klassik Radio

Het eerste carnavalsstation op Radioplayer komt uit... Voeren. Deze RNI-hitlijst uit januari 1972 klinkt beter Lees verder

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden (audio)

Remake van de lijst van 30 oktober 1976 Zoals wel vaker in de geschiedenis van Lees verder

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Zaterdag 25 april op FouteMeziekRadio   Het is lente 1978 op het zendschip MV Mi Amigo in Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Britse MV Mi Amigo reünie op de Ross Revenge (audio)

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli worden drie hoogdagen vanaf het Ross Revenge-schip Lees verder

Ondanks bijna onmogelijke bevoorradingen toch nog een Mi Amigo Top 50

Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. In Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx