RadioVisie

  • ..

The History of Offshore Jingles

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Genootschap voor Radiojingles en –Tunes beheert al tientallen jaren een omvangrijk archief jingles en tunes dat inmiddels ruim vijfduizend uur groot is. Om deze verzameling te delen geeft het Genootschap regelmatig boeken en CD’s uit, werkt men regelmatig mee aan radio- en tv- programma’s en is men online actief via Jingleweb.

De eerste CD van het Genootschap verscheen in 1994: ‘The History of Offshore Jingles’. Een prachtige productie met teksten van de Britse radiomaker Keith Skues, die onder andere voor Radio Caroline, London, Luxemburg en BBC Radio 1 werkte. Deze opname is nu online gezet.

Jelle Boonstra van het Genootschap: “Dit was onze eerste CD destijds, er zouden er nog twaalf volgen. De CD is inmiddels al lang uitverkocht en ook een beetje gedateerd. De meeste jingles hebben we inmiddels in een betere kwaliteit in ons archief. Maar het is een mooie herinnering aan onze beginperiode in de jaren 90. Bij wijze van cadeau voor alle zeezender- en jinglefans hebben we de CD nu online gezet inclusief de (ongecorrigeerde) CD inlay van destijds”. (Mediapages)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx