RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Terug naar ‘Veronica 828’ (video)

Al is het alweer vele decennia geleden dat de grootste avonturen van zeezenderradio achter ons liggen, toch is de groep fans nog steeds vrij groot. Hun geschiedenis is dan ook memorabel en was de aanzet tot de radio die we vandaag nog steeds kennen.

Dankzij de moderne tijd en de die hards van weleer – die nu meestal met pensioen zijn – en bijgevolg veel vrije tijd hebben, vinden steeds meer audio- en video-opnames hun weg naar het wereldwijde web. Zo is Ben Meijering sinds een paar maanden bezig om zijn complete videocollectie van zeezender- en andere radio-evenementen online te zetten. Inmiddels gaat het om 120 opnames, waarvan 11 video’s (in totaal ruim 4 uur!) van het ‘Veronica 828’ evenement. Zo genoemd naar de tijdelijke AM_frequentie waarop toen werd uitgezonden.

In deze twee films uit augustus 2004 figureren Ad Bouman, Jelle Boonstra en Pieter Jan Vink. In de eerste uitzending (22:00-23:00 uur) hebben ze het over de herkomst van Veronica-jingles en tunes. Met natuurlijk de nieuwsjingle en de Top 40 tune. Maar ook met onder andere opnames van de bands Unit Gloria en Amsterdam, die gretig (en onbetaald) de studio indoken om de fraaiste jingles in te zingen.

‘Veronica 828’ vond plaats vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum. Van 16 tot en met 31 augustus 2004 werd live radio gemaakt door voormalig medewerkers van de zeezender. Zo gaf op 21 augustus ook Bart van Leeuwen (foto bovenaan) acte de présence. In zijn programma’s ontving hij toen onder andere Tineke, Jan van Veen, Chiel Montagne, Ruud Westbroek, Ad Bouman, Eddie Becker en Peter Teekamp. (Mediapages)

° Bekijk hier alle ruim zeezender- en radio video’s van Ben Meijering


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx