RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Televisie met een plusje en Guy De Pré

Guy De Pré (foto bovenaan) maakte donderdag jongstleden nog eens zijn opwachting in Het Blad. Na vele jaren afwezig, is hij vanaf vandaag immers opnieuw tv-actief. Bij het verpopte Telenet-kanaal Stories, dat nu door het leven gaat als TV Plus. De baseline van het station is ’N’joy Life’. De letter ‘n’ staat voor het nostalgische en retro en ‘life’ verwijst naar gezondheid en lifestyle.

Wat houdt mensen bezig? Wat vinden Vlamingen leuk? Televisie, want cijfers tonen aan dat er nog steeds goed gekeken wordt naar gevarieerde, attractieve programma’s en daar speelt het nieuwe themakanaal TV Plus handig op in. “We zijn een brede doelgroepenzender die 24/7 zorgt voor N’joy. We maken visual radio en leggen daarbij de klemtoon op de nostalgische touch: muziek, clips, gasten, duiding, verhalen en weetjes met een retrokarakter die terugslaan op de tijdsgeest waar ze zich afspeelden”, luidt het.

Het retro-bindmiddel is Guy De Pré. De presentator van het populaire Radio 2-programma ‘De Pré Historie’, steekt een tandje bij en zet na een lange afwezigheid opnieuw de stap richting televisie. “TV Plus combineert het allemaal: retro, muziek en feiten, dingen die perfect in het verlengde liggen van mijn dagdagelijkse activiteiten. Dankzij mijn passie voor muziek, presentaties, Route 66 en auto’s was de stap richting TV Plus snel gezet. Naast het aankondigen en duiden van verschillende programma’s, kijk ik uit naar de opnames en uitzending van mijn eigen programma. Ik speelde al lang met het concept en eindelijk heb ik ook een zender gevonden waar het plaatje helemaal klopt”, zegt hij met een brede glimlach.

De N’joy-factor van TV Plus wordt waargemaakt met ‘visual radio’, waarbij de gasten en de clips telkens een nostalgische toets hebben. Dat kan gaan over de songs, de artiesten of een terugblik op de lifestyle uit die tijd. Deze zomer kon je in Bobbejaanland terecht voor de derde editie van Yesterdayland, een nostalgisch muziekfestival dat met meer dan tienduizend bezoekers een vaste waarde is geworden op de festivalkalender. Bij TV Plus krijg je dagelijks twee uur ‘Yesterdayland’, waarbij de muziek wordt afgewisseld met feiten uit desbetreffende week. Als radiopresentator zorgt Gerd Van Lede ook voor de muziek op antenne.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx