RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Frankrijk: TDF-zender venield in Haute-Jarrie (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Fake media. De kreet, gelanceerd en aangezwengeld door populistische politici, dreigt in Frankrijk niet langer tot een louter verbale oorlog te leiden, maar nu ook tot zwaar vandalisme. Gisteren, dinsdag 29 januari werden in het plaatsje Haute-Jarrie een lokaal en een zender van TDF vernield.

Hierdoor werden de uitzendingen van France Musique en de verbindingen van telecomoperatoren Orange en Bouygues verstoord. Ook het commerciële Radio Passion is niet langer te beluisteren in Triéves, Matheysine en het grootstedelijk gebied van Grenoble.

De daad van vandalisme ging erg ver. Een pand werd geplunderd en de TDF-zender in brand gestoken. Toen de gealarmeerde security te plaatse kwam, konden ze enkel nog de schade vaststellen. De Franse Gendarmerie deed eveneens de nodige vaststellingen. Gezien de huidige politieke onrust in Frankrijk, waarbij een deel van de bevolking zich steeds meer afkeert van de media, zou de aanslag als een échte aanval (op de pers) beschouwd kunnen worden.

De getroffen zendersite wordt multifunctioneel ingezet voor zowel FM-radio, televisie en telefonie (Orange, Bouygues, en in mindere mate SFR). Abonnees in de regio Grenoble zijn het ergst getroffen. Alles wordt in het werk gesteld om de beschadigde zender en verbindingen zo snel mogelijk te herstellen.

Eerder, in de nacht van 27 op 28 januari was er in Grenoble al een brand in de gebouwen van het regionale radiostation France Bleu Isère. Toeval kan, maar er worden steeds meer vragen gesteld of de media in het Departement Isère toch niet heel specifiek geviseerd worden.

° Bericht: France 3
° Foto bovenaan: Youtube France 3


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Wim Hallez
Wim Hallez
1 februari 2019 - 11:10 11:10

Het is bij Bel RTL op 104 ondertussen al zo erg geworden dat ik hier in Sint-Amands sinds een paar dagen niet meer kan luisteren naar een zender uit Dendermonde op 103,9. Dat is in vogelvlucht op minder dan 10 km van hier. Tot vorige week had ik nog een gestoord signaal. Sinds half deze week zelfs niets meer. Maar wel perfecte ontvangst van Bel RTL.

Dirk
Dirk
30 januari 2019 - 07:11 07:11

Kunnen ze dat ook even doen bij BELRTL op 104.0?
Merci

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx