fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Tachtig geïnteresseerden in één zwarte panter (video)

Een publieke casting voor radiomedewerkers. En dit na een oproep in de media. Dat is wat NRJ Vlaanderen had bedacht. Qua originaliteit kan het tellen. Of toch niet helemaal. Ook Talpa Radio doet het op een enigszins vergelijkbare manier in Nederland. Daar wordt voor de tweede keer de talentendag voor de eigen radio-opleiding van 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica gehouden. U leest er vandaag meer over in een ander artikel. 

Tachtig mensen spoedden zich eergisteren, donderdag 7 juni, naar het Mediahuis – Linkeroever in Antwerpen. Na een eerste selectie uit zo’n 250 aanmeldingen, waren ze overgebleven. Meestal onbekend volk, de uitzonderingen bevestigden de regel. Ianthe Tavernier, zangeres en actrice, vooral bekend uit de VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’ was er één van.

Gilles Van Bouwel liep er ook rond. De man die Vlaanderen leerde kennen door zijn deelname aan het VIER-programma ‘De Mol’. Hij solliciteerde niet, want hij was er gewoon aan het werk. Om een reportage te draaien voor SBS over die casting. Onder andere te zien op YouTube.

Ook Lobke Vergauwen was er, de marketingmanager van NRJ en Nostalgie. Ze deed waarvoor ze betaald wordt. Tekst en uitleg, ook wel eens promopraatje genoemd, geven aan de aanwezigen: “Radio blijft enorm populair, want het is het medium dat je overal vergezelt. Ja kan ook perfect naar de radio luisteren terwijl je andere activiteiten uitoefent. Het is een onderdeel van de mediaconsumptie die ook bij jongeren een belangrijke rol speelt. O ja, en we zijn een Vlaamse radiozender, gemaakt door en voor mensen van hier, met een stedelijke insteek.” Waarvan akte. 

Iedereen kon/moest/mocht op de babbel met directeur Tom Klerkx. Een functie die hij sinds enkele weken ook bekleed bij Radio Nostalgie. De kandidaten werden gevraagd het gebruikelijke plaatje aan te kondigen, het verplichte nieuwsberichtje voor te lezen en obligaat te improviseren.

“Ik heb geen microfoon-ervaring, maar ik babbel graag”. – “Ik ben een radiofan, een eigen programma zou zalig zijn.” – “Ik had een leuk filmpje gemaakt en toen werd ik uitgenodigd.” – “. “Ik schrijf liedjes en speel gitaar, piano en drum. Het lijkt me tof om op zoek te gaan naar nieuwe hits”. –  “Hoe spreek je deze titel uit?”

Misschien worden ze op Linkeroever wijzer en warmer van dit soort antwoorden. Uit de tachtig kandidaten hoopt NRJ Vlaanderen vijf, misschien wel het dubbele aantal medewerkers over te houden. In welke functies is nog onduidelijk. Nostalgie en NRJ-medewerkers gaan nu een keuze maken.

Wordt er niemand gevonden, of bood het juiste talent zich niet aan, één ding is zeker; qua marketing was deze casting geslaagd. De pers werd diverse keren gehaald en er was materiaal om een beeldverslagje te draaien. Kortom, NRJ Vlaanderen was behoorlijk in het nieuws. Zullen we het nog eens herhalen… Origineel voor Vlaanderen.

Benieuwd wat de zwarte panter een volgende keer zal bedenken om van weinig, veel meer te maken…


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

8
Reageer op dit artikel

avatar
7 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
7 Personen die reageerden
ErwinMathiasRettpeterSteven De Troyer Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Erwin
Gast

Met amper 65% etherdekking? En dan zo’n groots opgezette show. Wordt kleine concurrentie van Q. Ik gok op maximaal 3% gezien de dekking. Benieuwd wat men met nostalgie gaat doen. Ook een doffe ellende. Vergelijk het eens met de Franstalige versie en je weet meteen dat de naam Nostalgie zoals het nu is nergens op slaat. De naam dekt heel eenvoudig de lading niet. Hoor daar Bruno mars en nog meer van die actuele nummers voorbijkomen. Slaat nergens op. Het is een rommeltje door mekaar, afgepeigerd jingle pakket en het klinkt allemaal zo steriel. Dan kan je evengoed kiezen voor één van de VRT netten. Klinkt ook zo sfeerloos en vooraf ingestudeerd.

Mathias
Gast
Mathias

Ongelooflijk wat een reacties hier.
Geef deze zender eens een kans in plaats van ze meteen af te kraken. Radio NRJ deed wat ze moesten doen. Hoe maak je anders publiciteit. Dit is de manier waarop. Ja, ze probeerden het al eens maar wil dat zeggen dat het een volgende keer niet kan lukken? Neen, ik denk dat iedereen die hierop reageerde genoeg wijsheid en kennis heeft omdat in te zien. NRJ gaf de kans aan jonge mensen ongeacht hun kunnen of talent. Geen discriminatie in mijn ogen. NRJ staat voor Nouvelle Radio Jeunesse en dat deden ze. Ik wens deze zender alvast een goede start.

Rett
Gast

Wat is NRJ ? Hoe klinken die ? Waar staan ze voor ? Ja je kan eventueel wel een inschatting maken op basis van wat de franstalige zender doet of afgaan op de blingbling van de trailertjes, maar als potentieel radiomaker tast je toch in het duister over de eigenheid van die nieuwe radio. Resultaat: een casting die vooral mensen aantrekt die miss-gewijs “iets” in de media willen gaan doen.
M.a.w. jullie krijgen er in Vlaanderen nog meer ondraaglijke lichtheid bij…

peter
Gast
peter

vergeet niet nrj ging al eens kopje onder in vlaanderen rond de jaren 99-2000,toen vond ik het goed genoeg klinken,benieuwd naar deze versie

Wim Mees
Gast
Wim Mees

NRJ zal wel niet over één nacht ijs gaan, zoveel is duidelijk. Daarvoor staat er teveel op het spel.

Het lijkt allemaal zo K3-achtig én alles moet gefilmd worden natuurlijk, Wendy zoekt een man, Boer zkt vrouw, K2 wordt K3, The Voice, Idool, X factor … je kan ze nog moeilijk op beide handen tellen, alles wat een stem nodig heeft komt op tv. Waarmee ik bedoel dat NRJ wel goed doet met dit soort casting, radio draait tenslotte om de stem, of ze de mooiste stemmen van Vlaanderen gaan vinden, zal mij (en vele anderen) worst wezen. Ik doe niet mee aan dit soort spelletjes waar er winnaars en verliezers zijn, talent moet ontdekt worden, en zo out of the blue zoals het in het filmpje blijkt eventjes een toffe job uitproberen, zo werkt het toch niet volgens mij. Er zit talent genoeg in Vlaanderen, waarom zou het allemaal kakelvers moeten zijn ?

Steven De Troyer
Gast

Ze zullen wel de logische keuze maken van bestaand talent en nieuw talent te kiezen. Dat hebben ze toch 10 jaar geleden bij de oprichting van Nostalgie ook gedaan.
Hopelijk voorzien ze ook late presentaties en niet zoals bij Nostalgie dat het 10 jaar duurt, voor ze een presentatie voorzien tot 22u? !
Zodat ze ook de concurrentie met VRT /Studio Brussel en MNM en ook Q music kunnen aangaan en dan zeker bij de VRT genoeg marktaandeel wegsnoepen. Maar ja bij de VRT zitten vooral luisteraars die in een tijdperk leven toen der alleen de oude boma VRT was. Die durven hun radiotoestel nooit opentrekken en kijken of er nog andere radiostations op uitzenden dan VRT.

Steven De Troyer
Gast

Ik zag een streekgenote en journaliste E.M. op castingfilm, veel succes, hopelijk horen we je binnenkort op NRJ!!
Groetjes vanuit de gemeente met fm mast 105.8fm / lokale radio

De studio van NRJ is de studio naast die van Nostalgie, Astrid Philips zag ik ook in het filmpje ik hoop wel dat Astrid bij Nostalgie blijft.

Lou Van Put
Gast
Lou Van Put

Beste Radiovisie,

ik ben 57 en presentator bij radio Minerva. Ik had me (voor de lol) ook ingeschreven voor de publiekscasting. Spijtig genoeg mocht ik niet langskomen. Pure discriminatie op basis van leeftijd noem ik dat. Enfin, ik ben perfect gelukkig met wat ik nu doe en het blijft een uitdaging al stel ik me de vraag of de jongetjes en meisjes het tof gaan blijven vinden om steeds dezelfde plaatsjes aan te kondigen en vooral een ‘product’ te maken.
Ik blijf bij mijn goede oude radio Minerva, hier maken we nog radio, ambachtelijk en is niet elk programma het product van eenheidsworstenmakerij maar bakken we onze broodjes zelf.

En als ik kon zingen maakte ik de plaatjes ook nog. 🙂

Mvg,

Lou Van Put

Meer in commercieel, deejays, netwerkradio
Het Avondblad van 8 juni (audio)

VAR: Var-iaties op één thema

Het Avondblad van 7 juni (video)

Ook VRRO ziet combinatie Var en NRJ niet zitten

VRV vreest doodsteek voor lokale radio’s

Een nieuwe ‘Ochtend’ bij Radio 1

Sluiten