RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Studio Brussel lanceert nieuw digitaal kanaal

Studio Brussel lanceert een nieuw digitaal kanaal: The Greatest Switch. Vanaf nu kan iedereen non-stop luisteren naar dance classics via de app of op stubru.be. Na De Tijdloze is dit hun tweede digitale kanaal. Onder meer Eva De Roo en Jeroen Delodder draaiden de afgelopen 24 uur alvast de favoriete dance platen van de luisteraars tijdens The Greatest Switch on air, de jaarlijkse afspraak voor de lijst met de beste dance classics.

Universal Nation’ van Push alweer op 1

‘Universal Nation’ van de Belgische artiest Push is door de luisteraars, voor het vierde jaar op rij, uitgeroepen tot de beste dance classic aller tijden. Het nummer kwam binnen in de lijst van 2008, op nummer 32, en klom de afgelopen jaren steeds hoger. In 2016 bereikte de track de eerste plaats en blijft daar ook nu staan. ‘The House of House’ komt voor het eerst op 2. De volledige top 3 blijft wel Belgisch want Goose bevestigt opnieuw met ‘Synrise’ op nummer 3.

Paul Kalkbrenner is een winner

De Duitse muziekproducent Paul Kalkbrenner is een duidelijke winner: hij staat met zes platen in The Greatest Switch. Ook de Belg Axel Stephenson staat drie keer in deze top 100 en zelfs twee keer in de top 10. De hoogste nieuwkomer is ‘Solitary Daze’ van Maceo Plex en Gabriel Ananda, op 61.

De sterkste stijger is ‘Mi Mujer’ van Nicolas Jaar: in één klap 173 plaatsen omhoog naar plaats 32. De oudste plaat is ‘I Feel Love’ van Donna Summer, uitgebracht in 1977 en dus 42 jaar oud. Sterker nog: ‘I Feel Love’ stijgt dit jaar 30 plaatsen (van 89 naar 59) en spreekt zo nog steeds een flink woordje mee in de top 100.

Top 10

 1. ‘Universal Nation’ – Push
 2. ‘The House of House’ – Cherrymoon Trax
 3. ‘Synrise’ – Goose
 4. ‘The First Rebirth’ – Jones & Stephenson
 5. ‘Born Slippy (NUXX)’ – Underworld
 6. ‘Feed Your Head’ – Paul Kalkbrenner
 7. ‘The Man with the Red Face’ – Laurent Garnier
 8. ‘Domino’ – Oxia
 9. ‘Sky and Sand’ – Paul & Fritz Kalkbrenner
 10. ‘Afflito’ – Fiocco

Bekijk hier de volledige lijst.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Zwobby
Zwobby
19 oktober 2019 - 23:46 23:46

Ook te beluisteren via de Radioplayer site/app.

Op dat platform zijn er recentelijk ook een aantal (nieuwe) Franstalige stations toegevoegd. Aan Vlaamse kant lijkt er dan weer weinig te bewegen. Nog steeds enkel de streams van DPG Media, Mediahuis en de VRT.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx