RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Studio Brussel gaat aftellen in Kortrijk (video)

Kortrijk heeft altijd een bijzondere relatie gehad met radio en dat is misschien de onbewuste band die Studio Brussel heeft met de stad, wat straks wordt de vaste stek aan de Brusselse Reyerslaan alweer ingeruild voor een stekje in stadspark ’t Plein.

Drie jaar na de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein (foto bovenaan), en nog geen jaar na de Week van de Belgische Muziek, is men er terug. Ook Canvas is er die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen die schuilgaan achter Tijdloze songs.

Kortrijk en de bijzondere band van de stad met radio is niet zomaar een boude bewering. Het is de enige niet provincie-hoofdstad waar Radio2 haar eigen redactie heeft. Radio 2 West-Vlaanderen ontstond er na de Tweede Wereldoorlog uit de zelfstandige West-Vlaamse Radio Omroep. Reeds in de jaren 60 van de vorige week werd duchtig ‘gepirateerd’ door zenders als Radio Vanpyre. Het was de bakermat van de vrije radio in Vlaanderen. Reeds in 1978 zijn er de eerste sporen terug te vinden van wat een jaar later Radio Gemini zou worden… 

Twaalf dagen aftellen

De bodem ademt er naar alle waarschijnlijkheid meer radio uit dan elders, want StuBru komt alweer langs voor een live Tijdloze, met elke dag een afterworkfeestje. Het resultaat van honderd uur stemmen door de luisteraars van het station. “Voor het zover is tellen we twaalf dagen lang af met De Tijdloze Countdown”, zegt Yasmine Van der Borght, Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel.

De Tijdloze presentatoren worden bijgestaan door onder andere Bart Cannaerts, Amelie Albrecht, Fatma Taspinar, Merol, Selah Sue, Frank Vanderlinden, Thibault Christiaensen, Joris Hessels, Tine Embrechts, Joke Emmers, Willliam Boeva, Elodie Ouedraogo, Riadh Bahri, Jeroen Perceval en Dominique Persoone.”

Dat aftellen naar de eindejaarslijst gebeurt eerst op het digitale kanaal, vanaf maandag 26 december kan iedereen ook luisteren naar het reguliere Studio Brussel, live vanuit Kortrijk in het stadspark ’t Plein. Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december. Burgemeester Ruth Vandenberghe: “Wie de dansbenen even wil losgooien na een dagje werken of shoppen, is vanaf 17:00 uur welkom op De Tijdloze Dansant, ook in het stadspark. Die zorgt voor sfeer en gezelligheid, foodtrucks en een lokaal café zorgt voor het nodige eten en drinken. Straks begint zowel de mooiste tijd van het jaar als de mooiste Tijdloze. Wie volop van beide wil genieten, die zal ze moeten komen zoeken onder de grootste kerstboom van het land, hier in Kortrijk.”

De Tijdloze zelf, wordt op 31 december uitgezonden. Dit jaar gidsen Roos Van Acker en Stijn Van de Voorde iedereen samen door de honderd beste songs aller tijden, maar dan wel vanuit de vaste Stubru-studiostek aan de Reyerslaan.

Ook Canvas trekt naar Kortrijk 

Tijdens de kerstvakantie zorgt Canvas opnieuw voor een muzikale uitsmijter met ‘De Tijdloze, de talkshow’. Vijf dagen na elkaar gaat Michèle Cuvelier op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details die schuilgaan achter Tijdloze songs. Dit doet ze samen met Bent Van Looy, Lara Chedraoui, Lennert Coorevits (foto onderaan) en tal van muzikale gasten, vanuit De Budafabriek in Kortrijk. Na een coronaversie vorig jaar is De Tijdloze mét publiek. Muziekfans die graag een opname willen bijwonen van De Tijdloze kunnen zich hier inschrijven. (DP)

Heynen

° De Tijdloze Countdown: van maandag 19 december 07:00 tot en met vrijdag 30 december 19:00 uur op De Tijdloze, te beluisteren via VRT MAX en op DAB+. Vanaf maandag 26 december ook op Studio Brussel, een week lang live vanuit muziekstad Kortrijk in stadspark ’t Plein. 


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx