RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Studio Brussel en Kortrijk samen voor De Warmste Week

Vandaag vinden alle inwoners van de stad Kortrijk een kaartje van Studio Brussel in hun brievenbus. Zo vernemen ze als eerste dat de zender tijdens ‘De Warmste Week’, van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december, naar de Guldensporenstad komt.

Het werd al een tijdje gefluisterd in de ‘wandelgangen’, nu is het definitief. De solidariteitsactie verlaat domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Ook het concept van de voorbije twee jaar wordt aangepast. Die ene vaste plek wordt geruild voor een samenwerking met de hele stad. Er is niet één locatie waar het gebeuren plaats vindt, eigenlijk is de hele stad één enkele standplaats, het is meer dan de ruimte waar de studio zal staan.

De actie is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten. Studio Brussel lanceert als eerste een initiatief voor de editie van dit jaar. Op woensdag 18 september maken alle andere publieke netten bekend hoe en op welke andere plaatsen ze aanwezig zullen zijn. Vanaf dat moment kunnen ook alle actievoerders hun initiatief voor De Warmste Week 2019 registreren op het vernieuwde webplatform

Jan Van Biesen (nethoofd Studio Brussel): “De keuze voor Kortrijk betekent voor ons veel meer dan gewoon een nieuwe standplaats. We kiezen ervoor om voor ‘De Warmste Week’ voluit voor de samenwerking met een hele stad te gaan. We willen graag de bestaande, lokale dynamiek omarmen. Samen met alle Kortrijkzanen en met alle lokale organisaties maken we er één groot solidariteitsfeest van, met heel veel muziek natuurlijk.”

Vincent Van Quickenborne (burgemeester stad Kortrijk): “De inzet is duidelijk: we gaan alle Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen massaal mobiliseren om er een onvergetelijkeweek van te maken. Kortrijk, here we come!”

Floris Nieuwdorp (coördinator De Warmste Week: “Na het enorme succes van de afgelopen jaren blijft het onze grootste drijfveer om nog meer solidariteit en warmte uit Vlaanderen te halen. Hoe we dat gaan doen, en wat de rol zal zijn van de andere netten, daar moet je nog exact drie maanden geduld voor hebben…” (TB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx