RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Studio Brussel en Kortrijk samen voor De Warmste Week

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vandaag vinden alle inwoners van de stad Kortrijk een kaartje van Studio Brussel in hun brievenbus. Zo vernemen ze als eerste dat de zender tijdens ‘De Warmste Week’, van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december, naar de Guldensporenstad komt.

Het werd al een tijdje gefluisterd in de ‘wandelgangen’, nu is het definitief. De solidariteitsactie verlaat domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Ook het concept van de voorbije twee jaar wordt aangepast. Die ene vaste plek wordt geruild voor een samenwerking met de hele stad. Er is niet één locatie waar het gebeuren plaats vindt, eigenlijk is de hele stad één enkele standplaats, het is meer dan de ruimte waar de studio zal staan.

De actie is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten. Studio Brussel lanceert als eerste een initiatief voor de editie van dit jaar. Op woensdag 18 september maken alle andere publieke netten bekend hoe en op welke andere plaatsen ze aanwezig zullen zijn. Vanaf dat moment kunnen ook alle actievoerders hun initiatief voor De Warmste Week 2019 registreren op het vernieuwde webplatform

Jan Van Biesen (nethoofd Studio Brussel): “De keuze voor Kortrijk betekent voor ons veel meer dan gewoon een nieuwe standplaats. We kiezen ervoor om voor ‘De Warmste Week’ voluit voor de samenwerking met een hele stad te gaan. We willen graag de bestaande, lokale dynamiek omarmen. Samen met alle Kortrijkzanen en met alle lokale organisaties maken we er één groot solidariteitsfeest van, met heel veel muziek natuurlijk.”

Vincent Van Quickenborne (burgemeester stad Kortrijk): “De inzet is duidelijk: we gaan alle Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen massaal mobiliseren om er een onvergetelijkeweek van te maken. Kortrijk, here we come!”

Floris Nieuwdorp (coördinator De Warmste Week: “Na het enorme succes van de afgelopen jaren blijft het onze grootste drijfveer om nog meer solidariteit en warmte uit Vlaanderen te halen. Hoe we dat gaan doen, en wat de rol zal zijn van de andere netten, daar moet je nog exact drie maanden geduld voor hebben…” (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De Warmste Week: recordaantal VZW’s

Heb je een Rode Neus van de kou, dan is er nog altijd de Warmste Lees verder

Recordbedrag voor ‘De Warmste Week’

De Warmste Week 2018 zit erop. Het solidariteits- en sensibiliseringsproject van de VRT heeft nog nooit Lees verder

StuBru: De Motiveter van de ‘Warmste Week’

Geen ‘Warmste Week’ van Studio Brussel zonder de Warmathon. Ook nu weer kan iedereen al lopend, stappend of Lees verder

Nog 100 dagen tot ‘De Warmste Week’ (video)

Vanochtend werd op de VRT het startschot gegeven voor de zesde editie van ‘De Warmste Lees verder

De Warmste Week: recordopbrengst!

De Warmste Week van Music For Life 2017 zit erop. De solidariteits- en sensibiliseringscampagne die Vlaanderen een week lang Lees verder

Vier zenders worden één Warmste Radio

Vier publieke radionetten gaan één gezamenlijk verzoekprogramma maken voor 'De Warmste Week'. Op maandag 24 Lees verder

Het radionajaar van 2022: StuBru en De Tijdloze

Belangrijkste nieuwigheid is ‘Bijna Weekend’ op vrijdag van 13 tot 19 uur. Stijn Van de Lees verder

Nethoofd Jan Van Biesen ruilt Studio Brussel voor De Tijdloze

Jan Van Biesen neemt na 15 jaar afscheid als nethoofd van Studio Brussel en wordt Lees verder

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx