RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Studio Brussel: de finalisten van De Nieuwe Lichting 2022

De kogel is door de kerk, de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2022 van Studio Brussel zijn bekend: Alioth, Bluai, Bryn, Eno, Ila, Jokke, Jueles, Meltheads en Shaka Shams. Hun namen werden deze ochtend bekend gemaakt door Fien Germijns en Rik De Bruycker.

De Nieuwe Lichting 2022 is de jaarlijkse zoektocht naar nieuw muziektalent van de zender. De negen werden uit 789 inzendingen geselecteerd door de muziekredactie en een professionele jury met onder meer StuBru-dj Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs) en Thibault Christiaensen (Equal Idiots). Luisteraars hebben vanaf nu een week lang de tijd om voor hun drie favorieten te stemmen

Wie uiteindelijk wint, wordt door Sam De Bruyn, Pien Lefranc en Rik De Bruycker op maandag 31 januari tussen 17:00 en 18:00 uur bekend gemaakt. Voor de gelegenheid vanuit gaststad Kortrijk waar Studio Brussel tijdens de Week van de Belgische muziek radio maakt.

De drie winnaars vormen samen De Nieuwe Lichting 2022 en treden in de voetsporen van Brihang, Tamino, Portland, Sunday Rose, Equal Idiots, Sons, Sylvie Kreusch, Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth. Ze winnen airplay op de zender, prijken op de cover van Knack Focus, krijgen professionele omkadering bij Wilde Westen en artiestenbegeleiding door VI.BE.

Om te vieren dat deze wedstrijd alweer voor de tiende keer plaatsvindt, brengt Studio Brussel een exclusieve vinyl uit, met tien nooit eerder uitgegeven live tracks van Nieuwe Lichting-laureaten als Portland, Brihang, Tamino, Tessa Dixson, Equal Idiots en SONS. De plaat is beperkt verkrijgbaar in de StuBru Shop.

° Beluister hier alle nummers.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx