RadioVisie

 • .
  Spotlight
  .
TVV Sound

Studio Brussel: Belgische Brutus op 1 in ‘De Zwaarste Lijst’

Opvallend veel zware gitaren van eigen bodem

Eigen bodem boven, dat was overduidelijk het credo van de nieuwste editie van De Zwaarste Lijst, de lijst met de zwaarste gitaren volgens de Studio Brussel-luisteraars. Voor het eerst staat het Belgische ‘All Along’ van Brutus op nummer 1, nadat Metallica maar liefst zes jaar onafgebroken met het goud ging lopen. Al deed in 2015 Channel Zero het hen al voor. De Belgische band stond toen op 1.

Het afgelopen paasweekend waren er 666 nummers te horen op de digitale muziekstream Bruut en Studio Brussel. Presentator Thomas Michiels, lid van de metalband PSYCHONAUT – zelf ook present in de lijst – was opnieuw ceremoniemeester van dienst. Er waren opvallend veel zware gitaren van eigen bodem. Maar liefst 143 Belgische nummers in de 666 zwaarste gitaren en 18 Belgische nummers in de 66 zwaarste gitaren. Metallica (27), Rammstein (16) en Tool (16) domineerden.

Opvallend: op plaats 209 staat ‘A Song for the Dead’ van Queens of the Stone Age. Dat nummer werd gezongen door Mark Lanegan, die op 22 februari 2022 overleed. Maar dat is niet de enige link met de actualiteit. Foo Fighters zijn er maar liefst 7 keer. Vorig jaar ontbraken ze. Mooi eerbetoon aan drummer Taylor Hawkins, die op 25 maart 2022 overleed. De lijst start symbolisch met ‘Breakout’ op 666. Hoogste notering: ‘Everlong’ (89). In de lijst: ‘Breakout’, ‘Everlong’, ‘All My Life’, ‘Monkey Wrench’, ‘The Pretender’, ‘White Limo’, ‘My Hero’.

Op plaats 61 staat de Oekraïense band JINJER met het nummer ‘Pisces’. Electric Callboy komt in de lijst binnen op 196 met ‘Hypa Hypa’.

Top 10

 1. ‘All Along’ – Brutus
 2. ‘Master of Puppets’ – Metallica
 3. ‘Schism’ – Tool
 4. ‘A Solitary Reign’ – Amenra
 5. ‘Black Fuel’ – Channel Zero
 6. ‘Fear of the Dark’ – Iron Maiden
 7. ‘The Sea is Dying’ – Steak Number Eight
 8. ‘Chop Suey!’ – System Of A Down
 9. ‘Raining Blood’ – Slayer
 10. ‘Deutschland’ – Rammstein

° Bekijk hier de volledige lijst.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx