RadioVisie

 • .
  TVV Sound
  .

Studio Brussel: 35 jaar ‘De Afrekening’ (video)

In 2020 bestaat ‘De Afrekening’ maar liefst 35 jaar. Daarom rekende Studio Brussel gisteren, woensdag 1 april, af met het verleden en waren er alleen maar nummers één uit die drie en een halve decennia te horen. Tussen 16:00 en 19:00 uur presenteerden Eva De Roo en Nelles De Caluwé ‘De Ultieme Eindafrekening’.

35 jaar ‘De Afrekening’: dat zijn 5.719 nummers, 18.872 minuten muziek én 9 presentatoren. Samen nemen ze de luisteraars mee op een trip door de geschiedenis. Iedereen kon sinds maandag jongstleden stemmen op de 35 best scorende songs: één uit elk jaar van 1985 tot 2019.

‘Killing In the Name’ van Rage Against the Machine haalde het, en is daarmee het ultieme Afrekeningnummer aller tijden volgens de fans van StuBru. ‘R U Mine’ van Arctic Monkeys en ‘Instant Street’ van dEUS vervolledigen de top drie. dEUS staat als enige band vier keer in de lijst. Muse, R.E.M. en Tool elk twee keer. Ruim een derde van de nummers – twaalf om precies te zijn – is van Belgische makelij.

TOP 10

 1. Killing in the Name – Rage Against the Machine
 2. R U Mine? – Arctic Monkeys
 3. Instant Street – dEUS
 4. Schism – Tool
 5. Karma Police – Radiohead
 6. Hard Times – The Scabs
 7. Time is Running Out – Muse
 8. Walk – Foo Fighters
 9. Losing My Religion – R.E.M.
 10. Everything Now – Arcade Fire

De volledige lijst van ‘De Ultieme Eindafrekening’ vind je hier terug. Na twee weken afwezigheid is er vanaf zaterdag 4 april, tussen 10:00 en 12:00 uur, trouwens opnieuw de reguliere editie van ‘De Afrekening’. Nelles De Caluwé gidst iedereen door de dertig beste platen van het moment. Stemmen kan zoals steeds op stubru.be.

35 jaar De Afrekening in 3 minuten en 36 seconden

35 jaar De Afrekening: dat zijn 5.719 nummers, 18.872 minuten muziek én 9 presentatoren. Samen nemen ze je mee op een trip door de geschiedenis.

Posted by Studio Brussel on Tuesday, March 31, 2020


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx