RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Studio 100 trekt stekker uit 100 Crooners (en andere themakanalen)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op 1 juli kwam – uiteraard weer in alle stilte – een einde aan het DAB+-kanaal ‘100 Crooners’. Het was met voorsprong het meest besproken inhoudsloze digitale radioproject ooit in Vlaanderen. Enfin, toch bij de insiders.

Op dabplus.be, de officiële website van Digitale Radio Vlaanderen, opent 100 Crooners nog steeds de alfabetische lijst van de 37 landelijke radiostations die in Vlaanderen via DAB+ te ontvangen zijn. Zoals wel vaker zijn ze daar niet snel mee met de feiten. Maar doe vooral geen moeite meer, want het non-stopkanaal met hoop en al een paar honderd liedjes uit het croonergenre is niet meer.

Ook de stream van 100 Crooners werd uitgezet, net als de streams van de overige negen themakanalen (100 Zen, 100 Classics, 100 Films, 100 Funny Facts, 100 Kids, 100 Musicals, 100 Slows, 100 van jou en 100 Women). Studio 100 startte al die themakanalen in september vorig jaar op, in de aanloop naar de erkenningsronde voor de landelijke commerciële FM-pakketten.

Het DAB+-kanaal en de andere ‘inspanningen’ voor digitale radio hadden uiteraard tot doel om het door Studio 100 ingediende radiodossier te ondersteunen. Het digitale aspect was immers goed voor een kwart van de punten. We weten intussen sinds februari hoe het is uitgedraaid met de erkenningen voor deze lucratieve frequentiepakketten.

Hans Bourlon maakte eerder al duidelijk dat Studio 100 in het huidige radiolandschap geen interesse heeft in een ‘digital-only’-verhaal. FM blijft volgens hem nog minstens enkele jaren onontbeerlijk om de ‘talkradio’ die Studio 100 voor ogen heeft tot een succes te maken.

Al geeft Studio 100 de juridische strijd om een van de FM-pakketten duidelijk nog niet op. In Trends van 16 juni liet Hans Bourlon het volgende optekenen:

“De auditeur van de Raad van State heeft geoordeeld dat ons beroep tegen het toekennen van de FM-licenties niet hoogdringend is. Als de rechter de auditeur volgende maand [juli] volgt, gaan we stap voor stap verder en zal er toch minstens twee of drie jaar een donkere wolk boven die sector hangen. We blijven strijdvaardig. Wij willen graag radio maken en daarin 40 miljoen euro investeren. Wij reiken de hand naar de politiek en iedereen in de sector om dat te kunnen realiseren. Misschien moet je aan onze collega’s vragen wat de rendabiliteit van hun radiostations is.”

Op de daaropvolgende vraag of hij hierover praat met zijn collega’s in de mediasector antwoordde Bourlon. “Natuurlijk. Het is een kleine sector. Ik probeer iedereen op de hoogte te houden van wat wij doen en over welke stappen wij willen zetten. Dat heet hoffelijkheid.”


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Studio 100 viseert nu ook Qmusic en Joe

In een poging om alsnog een nationale radiolicentie te krijgen trekt Studio 100 naar de Lees verder

Studio 100: “Nostalgie voldoet niet aan erkenningsvoorwaarden”

Studio 100 probeert zich weer in de race te wringen om alsnog een landelijke commerciële Lees verder

Geen licentie voor Studio 100: Qmusic, Joe en Nostalgie blijven op FM

De knoop is doorgehakt: mediabedrijf Studio 100 krijgt geen radiolicentie en dus geen zender op Lees verder

Studio 100 verrast met eigen (Vlaamse) radioportal

De inkt van ons Blad-bericht waarin we gisteren de link onthulden waar je de tien Lees verder

Analyse: Studio 100 aast op het vel van Nostalgie

De Vlaamse kranten deden gisteren allemaal hun rondje in de erkenningsprocedure voor de drie landelijke Lees verder

Studio 100 komt piepen op de radio: 100 Crooners op DAB+

Het lijkt er op dat Studio 100 stilaan boven water komt met zijn radioplannen. Op Lees verder

Blad 1559: De Laatste Tournee, One World Radio, BBC Radio 1Xtra

• Bruno maakte voor zijn 40ste een audio-sitcom • Tomorrowland One World Radio nu ook Lees verder

Italië: Frequentieplan DAB+ eindelijk goedgekeurd

Voor het land betekent dat een enorme stap voorwaarts, want de sector was al twintig Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
4 juli 2022 - 17:00 17:00

Ruimte vrij op DAB+ voor een nieuw project?

PVM
PVM
3 juli 2022 - 22:55 22:55

Wat een geluk dat wij daar nu vanaf zijn: Mooie muziek, dat wel, maar altijd dezelfde crooners die je tot vervelens toe hoorde. Men had waarschijnlijk maar 100 crooners. Maar het verwonderde mij wel dat ze daar geen deftig radioproject opgestoken hebben. Men wil 40 miljoen Euro investeren, maar voor DAB+ hadden ze enkel een nonstop kanaal met maar 100 crooners?

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx