RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een eigen radiomarathon af. Vierentwintig uur gevuld met warme verhalen én warme muziek, live vanuit De Serre in Hasselt. Ook Student@Night vlamt mee tegen kansarmoede. Eveneens naar aanleiding van ‘De Warmste Week’ (DWW) die dit jaar plaatsvindt in Hasselt. Jongeren engageren zich om van de Limburgse hoofdstad de warmste studentenstad te maken.

Podium voor projecten en acties 

De jongeren achter dit project willen zo veel mogelijk mensen de kans geven om hun verhaal te doen. Daarom nodigen zij tijdens hun radioshow verschillende goede doelen van DWW uit om hun verhaal te brengen. Daarnaast komen ook organisaties en personen aan het woord die zelf actie ondernemen voor deze goede doelen. Ze lichten hun initiatieven toe en praten met de presentatoren over kansarmoede. Op deze manier zorgt de radiomarathon ervoor dat er meer aandacht gaat naar Limburgse initiatieven. 

Bij live radio hoort ook live muziek. Tijdens de marathon zullen er daarom ook verschillende artiesten de kans krijgen om zichzelf te bewijzen. Zowel bekende als minder bekende namen passeren op 1 en 2 december de revue. Student@Night en PXL Radio (Hasselt 106.1 FM, Diepenbeek 106.5 FM. In heel Limburg op DAB+en online). 

Challenges voor presentatoren 

Tijdens de show zamelen de presentatoren ook geld in. Via de website kan iedereen een eigen gekozen bedrag doneren. Aan het begin van de show maken de organisatoren verschillende doelen bekend. Per bereikt doel, doet de presentator van dat moment een challenge. Daarnaast kunnen er in verschillende tijdsblokken ook liedjes aangevraagd worden.

°Student@Night is een talkshow/podcast voor én door jongeren waarin de meest actuele thema’s aan bod komen. Tweewekelijks wordt de redactie van Student@Night De Serre in Hasselt omgebouwd in een echte talkshow studio. Ook is het team elke woensdag te horen op PXL Radio waar de ene week de podcast en de andere week een eigen radioshow te horen is.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx